World pancreatic cancer day

Världspankreascancerdagen, WPCD, 2017

Världspankreascancerdagen den 16 november syftar till att öka medvetenheten om pankreascancer och de drabbades situation. Tillsammans kan vi göra skillnad och skapa hopp om förbättringar för drabbade och anhöriga både vad gäller behandling, tidig upptäckt och möjlighet till emotionellt stöd!

World Pancreatic Cancer Day, WPCD är ett sätt uppmärksamma drabbades utsatta läge och skapa opinion för till exempel ökade forskningsanslag. Dagen genomförs sedan 2014 i mitten av november. Patientföreningen PALEMA har medverkat i WPCD sedan 2015.

Fler patientföreningar och ideellt verksamma organisationer samverkar idag inom World Pancreatic Cancer Coalition, WPCC, i syfte att få till stånd en radikal förbättring vad avser behandling av pankreascancer och stöd för drabbade. Sedan 2015 är WPCC idégivare och motor för WPCD.

Pankreascancer är en av de cancerformer som har utvecklats sämst av alla cancerformer som behandlas i världen. Femårsöversöverlevnaden efter diagnos har endast marginellt förbättrats från ca 4% sedan slutet av 1900-talet till idag som bäst 5 – 6%.

WPCD 2017

I år genomför vi WPCD som ett internetevent tillsammans med våra sponsorer; Immunovia, Celgene och Shire. Vi kommer att lägga upp ett antal intervjuer på den här sidan. Det kommer att vara filmer med olika aktörer som har koppling till pankreascancer, både drabbade och forskare.

PALEMAs verksamhet bygger helt på frivilliga och ideella krafter. Ju fler medlemmar, desto starkare blir vi. Bli medlem i PALEMA du också. Det kostar bara 100 kr/år.

World pancreatic cancer day

World pancreatic cancer day
16 November 2017

00

dagar


00

timmar


00

minuter


00

sekunder


Mer information

World Pancreatic Cancer Day

Ladda ned lila bandet

Klicka här för att ladda ned

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Besökare

Besökare