Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Han ska gå 100.000 steg för PALEMA – på en dag!

av | 29 januari, 2021 | Cancer generellt

I december gick hans kollega och nära vän bort i bukspottkörtelcancer och för att hedra hennes minne och kamp så kommer ha att gå 100.000 steg på en och samma dag för att samla in pengar till PALEMA.

Vi fick en ansökan om att starta en insamling till ett event som heter 100.000 steg för PALEMA där Niklas Lindblad Hegenius som bor i Malmö har bestämt sig att till minne av en avliden vän gå 100.000 steg på en och samma dag för att samla in pengar till PALEMA. Dagen är den 13 april, samma dag som hans vän skulle fyllt år. Vi var tvungna att fråga honom lite mer om detta!

Hej Niklas, du har ju bestämt dig för att gå 100.000 steg för PALEMA och samla in pengar till föreningen, varför gör du detta?

 

Jag hade en nära kollega och vän som gick bort alldeles för tidigt i en cancerform som PALEMA arbetar med. Att en människa kan bli så sjuk och tyvärr gå bort på cirka ett år känns inte okej och något som vi behöver kunna hitta en lösning på. Då är det oftast pengar och att väcka folks uppmärksamhet som behövs. Jag är ingen forskare eller expert så detta få bli mitt sätt att bidra till bättre framtidsutsikter för denna typen av diagnos.

Niklas Lindblad Hegenius

Niklas Lindblad Hegenius

100 000 steg är ungefär 7 mil och tar väl ungefär 17-18 timmar i normal promenadtakt. Och du tänker göra det på en enda dag! Vet du vad du gett dig in på egentligen??

 

Ja det är målet. Jag har sett på Youtube och då är det cirka 18 timmar det tagit för de som har klarat det. Nej, jag tror inte jag vet vad jag gett mig in på alls.  Sträckan är inte det viktigaste utan stegen och desto tröttare jag blir så blir nog stegen kortare. Det är en utmaning och jag har mycket pannben och jag har redan nu fått mycket positiva meddelande om att folk tror på mig, så det peppar mig också.

 
Var tänker du gå, någon speciell sträcka eller bara runt i Malmö?

 

Det är inte helt klart ännu, men jag tittar på rutter som utgår från Hyllie i Malmö med målgång på samma ställe. Antingen söderöver eller norröver eller inåt landet. Men en del ska givetvis vara i Malmö också.

 

Du har ju skapat ett Instagram-konto för detta event, tänker du ”direktsända” på något sätt under den aktuella dagen eller lägga upp något före dagen?

 

Redan nu försöker jag lägga upp både inlägg och stories om min uppladdning och under dagen kommer det bli stories och kanske även någon livesädning när jag behöver extra pepp. Sen lovar jag en sammanfattining dagen efter också.

Från PALEMAs håll är vi såklart djupt imponerade och tacksamma för det han gör och önskar honom all lycka till med vandringen!

Ni kan ju också kika in på hans insamlingssida här på vår sajt, där vi också planerar att dela innehåll från hans Instagramkonto och där kan ni såklart också stötta honom med hälsningar i kommentarsfältet längst ner och såklart även skänka en liten slant 🙂

Och ni som bor i Skåne – boka in den 13 april och ge er ut och heja på honom under hans vandring! Vi får förhoppningsvis veta hans planerade rutt innan och kommer väl dessutom att kunna följa honom på Instagram under dagen.

100 000 steg för PALEMA

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Fahim Ebrahimi, postdoktor, Foto: Gunilla Sonnebring
Forskning, Levercancer

Levercancer och allvarlig leversjukdom vanligare om fettlever finns i familjen

Även familjemedlemmar till personer med metabolt orsakad fettlever har en ökad risk att utveckla levercancer och avlida av leverrelaterade sjukdomar. Detta skulle kunna innebära att även närstående är betjänta av de livsstilsråd som idag endast ges till patienter. Det menar forskare vid Karolinska Institutet som kan visa sambandet i en rikstäckande studie publicerad i Journal of Hepatology.

Fahim Ebrahimi, postdoktor, Foto: Gunilla Sonnebring
Forskning, Levercancer

Levercancer och allvarlig leversjukdom vanligare om fettlever finns i familjen

Även familjemedlemmar till personer med metabolt orsakad fettlever har en ökad risk att utveckla levercancer och avlida av leverrelaterade sjukdomar. Detta skulle kunna innebära att även närstående är betjänta av de livsstilsråd som idag endast ges till patienter. Det menar forskare vid Karolinska Institutet som kan visa sambandet i en rikstäckande studie publicerad i Journal of Hepatology.

Pin It on Pinterest