PALEMAs nöjdhetsenkät 2024

Nu är det dags för er alla att göra er röst hörd och tala om hur nöjda ni är med den vård ni erhållit. Enkäten tar cirka 10-15 minuter att genomföra och vi vore tacksamma om ni alla ville svara på den, ju fler svar vi får, ju bättre bild får vi på nöjdheten! Ni som är anhöriga/närstående kan svara på enkäten i den drabbades ställe om denna person inte vill/kan/orkar svara själv. Men observera då att ni måste ha tillräckliga kunskaper om den drabbades sjukdomsresa för att kunna svara på ett korrekt sätt. Eller så kan ni göra det tillsammans med den drabbade.

Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Han ska gå 100.000 steg för PALEMA – på en dag!

av | 29 januari, 2021 | Cancer generellt

I december gick hans kollega och nära vän bort i bukspottkörtelcancer och för att hedra hennes minne och kamp så kommer ha att gå 100.000 steg på en och samma dag för att samla in pengar till PALEMA.

Vi fick en ansökan om att starta en insamling till ett event som heter 100.000 steg för PALEMA där Niklas Lindblad Hegenius som bor i Malmö har bestämt sig att till minne av en avliden vän gå 100.000 steg på en och samma dag för att samla in pengar till PALEMA. Dagen är den 13 april, samma dag som hans vän skulle fyllt år. Vi var tvungna att fråga honom lite mer om detta!

Hej Niklas, du har ju bestämt dig för att gå 100.000 steg för PALEMA och samla in pengar till föreningen, varför gör du detta?

 

Jag hade en nära kollega och vän som gick bort alldeles för tidigt i en cancerform som PALEMA arbetar med. Att en människa kan bli så sjuk och tyvärr gå bort på cirka ett år känns inte okej och något som vi behöver kunna hitta en lösning på. Då är det oftast pengar och att väcka folks uppmärksamhet som behövs. Jag är ingen forskare eller expert så detta få bli mitt sätt att bidra till bättre framtidsutsikter för denna typen av diagnos.

Niklas Lindblad Hegenius

Niklas Lindblad Hegenius

100 000 steg är ungefär 7 mil och tar väl ungefär 17-18 timmar i normal promenadtakt. Och du tänker göra det på en enda dag! Vet du vad du gett dig in på egentligen??

 

Ja det är målet. Jag har sett på Youtube och då är det cirka 18 timmar det tagit för de som har klarat det. Nej, jag tror inte jag vet vad jag gett mig in på alls.  Sträckan är inte det viktigaste utan stegen och desto tröttare jag blir så blir nog stegen kortare. Det är en utmaning och jag har mycket pannben och jag har redan nu fått mycket positiva meddelande om att folk tror på mig, så det peppar mig också.

 
Var tänker du gå, någon speciell sträcka eller bara runt i Malmö?

 

Det är inte helt klart ännu, men jag tittar på rutter som utgår från Hyllie i Malmö med målgång på samma ställe. Antingen söderöver eller norröver eller inåt landet. Men en del ska givetvis vara i Malmö också.

 

Du har ju skapat ett Instagram-konto för detta event, tänker du ”direktsända” på något sätt under den aktuella dagen eller lägga upp något före dagen?

 

Redan nu försöker jag lägga upp både inlägg och stories om min uppladdning och under dagen kommer det bli stories och kanske även någon livesädning när jag behöver extra pepp. Sen lovar jag en sammanfattining dagen efter också.

Från PALEMAs håll är vi såklart djupt imponerade och tacksamma för det han gör och önskar honom all lycka till med vandringen!

Ni kan ju också kika in på hans insamlingssida här på vår sajt, där vi också planerar att dela innehåll från hans Instagramkonto och där kan ni såklart också stötta honom med hälsningar i kommentarsfältet längst ner och såklart även skänka en liten slant 🙂

Och ni som bor i Skåne – boka in den 13 april och ge er ut och heja på honom under hans vandring! Vi får förhoppningsvis veta hans planerade rutt innan och kommer väl dessutom att kunna följa honom på Instagram under dagen.

100 000 steg för PALEMA

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Observera att detta inte är ett debattforum, vill du debattera med andra hänvisar vi till våra slutna Facebookgrupper.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Nyhetsbrev

PALEMA nyhetsbrev april 2024

Välkommen till PALEMAs nyhetsbrev för april 2024. Här kan ni läsa en sammanfattning av vad som hänt under det gångna kvartalet, samt lite om vad som är på gång framöver!

Nyhetsbrev

PALEMA nyhetsbrev april 2024

Välkommen till PALEMAs nyhetsbrev för april 2024. Här kan ni läsa en sammanfattning av vad som hänt under det gångna kvartalet, samt lite om vad som är på gång framöver!

Pin It on Pinterest