Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Vill du dela med dig av din upplevelse av matstrups- eller magsäckscancer?

av | 23 augusti, 2021 | Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer), Matstrupscancer (Esofaguscancer)

Undersökningsföretaget Kantar Sifo genomför just nu djupintervjuer om matstrups- och magsäckscancer i syfte att kartlägga hur vård och behandling för närvarande ser ut och vilka förbättringar som kan göras.

De söker därför personer som diagnosticerats med någon av dessa cancerformer och som vill vara med på en intervju på cirka 60 minuter på telefon eller digitalt, med fokus på era personliga upplevelser av vård och behandling.

Intervjuerna görs på en tid som passar dig, och genomförs av en intervjuare med lång erfarenhet av medicinska undersökningar och patientintervjuer. Att det är djupintervjuer innebär intervjuer i diskussionsform där du fritt berättar om dina tankar och åsikter. Du som deltar är helt anonym och dina personuppgifter raderas vid undersökningens slut.

Kantar Sifo

Foto/Logga: Kantar Sifo.

Som tack för ditt deltagande får du ett Superpresentkort.

Är du intresserad av att delta, eller vill du kanske få mer information? Kontakta i sådana fall Nikki Makkonen, projektledare på Kantar Sifo, helst via e-post på nikki.makkonen@kantar.com eller på telefon 0703/97 27 57.

Observera att de söker en blandning av de olika cancerformerna både dem som genomgått eller ska genomgå kirurgi och dem som har spridd cancer. För att få en jämn spridning kan de inte garantera att alla som vill vara med kan delta, men hör av dig och berätta vilken diagnos du fått och vilken behandling du erbjudits, så försöker de bjuda in så många som möjligt.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Fahim Ebrahimi, postdoktor, Foto: Gunilla Sonnebring
Forskning, Levercancer

Levercancer och allvarlig leversjukdom vanligare om fettlever finns i familjen

Även familjemedlemmar till personer med metabolt orsakad fettlever har en ökad risk att utveckla levercancer och avlida av leverrelaterade sjukdomar. Detta skulle kunna innebära att även närstående är betjänta av de livsstilsråd som idag endast ges till patienter. Det menar forskare vid Karolinska Institutet som kan visa sambandet i en rikstäckande studie publicerad i Journal of Hepatology.

Fahim Ebrahimi, postdoktor, Foto: Gunilla Sonnebring
Forskning, Levercancer

Levercancer och allvarlig leversjukdom vanligare om fettlever finns i familjen

Även familjemedlemmar till personer med metabolt orsakad fettlever har en ökad risk att utveckla levercancer och avlida av leverrelaterade sjukdomar. Detta skulle kunna innebära att även närstående är betjänta av de livsstilsråd som idag endast ges till patienter. Det menar forskare vid Karolinska Institutet som kan visa sambandet i en rikstäckande studie publicerad i Journal of Hepatology.

Pin It on Pinterest