Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

010 / 146 51 10

Kontaktsjuksköterskor måste få bättre möjligheter i sitt arbete

av | 5 oktober, 2021 | Cancer generellt

Många kontaktsjuksköterskor har idag inte rätt förutsättningar för att utföra sitt viktiga arbete. Det saknas tid, tillgänglighet och kontinuitet. Dessutom brister det många gånger i planeringen vid cancerrehabilitering. Det konstateras i en delrapport från Karlstads universitet, tillsammans med RCC Väst och RCC Syd.

Enligt Maria Larsson, professor på Karlstads universitet, behövs forskning om situationen för kontaktsjuksköterskor för att i förlängningen kunna ge bra vård och stöd till de cancerdrabbade. Studien visar att det råder skiftande förutsättningar i olika delar av landet, och situationen som har rått under Covid-19 har också starkt påverkat kontaktsjuksköterskornas situation. Pandemins försämringar skapar enligt henne risker för att bli permanenta, något som en fördjupad analys har visat.

Sköterska med patient

Kunskap från hela studien kan användas för att säkerställa vårdkvaliteten och utveckla verksamheten för kontaktsjuksköterskorna i Sverige. Det ska även göras en studie av vårdkvalitet ur patienternas perspektiv.

RCC har under 10 år arbetat med införandet av kontaktsjuksköterskor och tycker att det är angeläget att undersöka sköterskornas möjligheter att utföra sitt uppdrag.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Fler nyheter:

Pressträff 230601
Cancer generellt

Första steg mot en förändrad sjukvård

Den 1 juni höll sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson, energi- och näringsminister samt vice statsminister Ebba Busch och Carina Ståhl Herrstedt, ledamot socialutskottet, en pressträff om hur man tänker sig förändra svensk sjukvård.

Om PALEMA, Övrigt

Mariannes swimrun för PALEMA

Marianne är en av PALEMAs medlemmar som drabbats av Pankreascancer och som för att orka med kampen mot sjukdomen aktiverar sig med bland annat swimruns. Nu i sommar ska hon delta i två sådana.

Vi tackar våra sponsorer för deras oumbärliga stöd!

Weekend Webbexperterna
NMV Group
Wavebox
Jurio partner

Pin It on Pinterest