010 / 146 51 10

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

Valberedningens förslag till styrelse 2022

av | 11 februari, 2022 | Om PALEMA

Den 16 februari är det ju dags för PALEMAs årsmöte 2022, och inför det kommer här en liten presentation av de föreslagna nya styrelseledamöterna.

Ni kan läsa valberedningens förslag till ny styrelse i sin helhet via knappen nedan, men här kommer en presentation av de föreslagna nya styrelseledamöterna så ni medlemmar får en liten chans att bekanta er med dem innan mötet.

 

  • Bo Drachmann – Ordinarie ledamot 2 år – nyval
  • Helena D’Arcy – Ordinarie ledamot 1 år – fyllnadsval
  • Karin Hillerström – Ordinarie ledamot 1 år – fyllnadsval
  • Edgar Müller – Suppleant 1 år – nyval
Styrelsemöte

Du har väl anmält dig??

Du som är medlem – du har väl anmält dig till årsmötet den 16/2 klockan 17.00? Det genomförs helt digitalt via vårt webbinarieverktyg. Du hittar också alla handlingar till årsmötet här.

Alla medlemmar har fått anmälningslänken skickad till sig via e-post, skulle du sakna den – kontakta kansli@palema.org så skickar vi över den.

Bo Drachmann

Bo Drachmann

Ordinarie ledamot för 2 år - nyval

Jag prognostiserades med gallblåse-/gallgångscancer oktober 2020. Efter det genomgick jag kirurgi i mitten av december för att avlägsna mina tumörer. Jag tillbringade sammantaget 33 dygn i sjukhusmiljö mellan november fram till början av januari 2021. I februari började jag äta Capecitabine enligt min vårdplan, dock upptäcktes tre metastaser i juni så nu går jag på Gemcitabine tillsammans med Cisplatin som jag får intravenöst via Huddinge Sjukhus. Jag genomgick min senaste PET/CT för några veckor sedan och resultatet säger att inga nya metastaser har upptäckts och de som finns har reducerats i storlek en aning.

Jag är 100% sjukskriven men har valt att arbeta 25% för att jag finner det intressant att vara med och påverka. Min arbetstid styr jag själv och arbetar mest med olika projekt för att utveckla och effektivisera verksamheten. Jag är anställd som produktionschef på AstaReal som odlar och processar alger som främst används som kosttillskott för humankonsumtion. I mitt arbete medför det att jag driver projekt själv eller genom andra vilket gör att jag är van att söka information eller efter personer som har den kunskapen jag behöver för att ta mig vidare.

Jag är 52 år och boende på Värmdö utanför Stockholm tillsammans med min sambo och min ”varannan-vecka” boende dotter. Sedan jag fick min diagnos så har jag gjort en kostförändring vilket betyder att jag minskat mitt intag av socker, mjöl och mejeri. Vad det gäller träning så håller jag mig i form och försöker träna dagligen.

Efter mitt år som sjuk har jag en tämligen god uppfattning (hur jag tycker) om hur vården fungerar eller inte fungerar vad det gäller för oss med ”gallcancer”. Jag har till exempel haft ett 30 minuter långt Teams-möte med Patrick Rossi där jag ventilerade mina synpunkter utifrån mina egna erfarenheter.

Jag är intresserad av att engagera mig för att jag tror att jag kan vara med att bidra till att föra upp våra frågor mer i ljuset och arbeta för en mer jämställd vård.

Helena D´arcy

Helena D´arcy

Ordinarie ledamot för 1 år - fyllnadsval

I slutet av april 2021 fick jag reda på att jag hade kardiacancer. Ett omtumlande halvår följde med cytostatikabehandlingar, operation och fler cytostatikabehandlingar, men jag är sedan en månad färdigbehandlad och lever mitt i stort sett vanliga liv igen.

Genom hela sjukdomsperioden hade jag stor hjälp av min morbror Olof Riesenfeld, som själv behandlades för exakt samma typ av cancer för snart tio år sedan. Inte bara satte jag stort värde på hans regelbundna telefonsamtal; han kunde även berätta mycket om vad som komma skulle och vad jag kunde förvänta mig.

Sist men inte minst har det betytt mycket för mig under en jobbig tid att ha ett väldigt konkret exempel på att det faktiskt finns dem som överlever denna typ av cancer och hittar tillbaka till ett fullgott liv.

Jag skulle själv gärna vilja ge samma stöd och råd till andra, som befinner sig i den omtumlade sits jag själv befann mig i, och inte minst skulle jag gärna vilja medverka till att en sådan stödinsats skulle kunna spridas bland fler och formaliseras. Kan jag medverka till det i styrelsen för PALEMA skulle det vara en glädje.

Jag är chefredaktör och ansvarig utgivare för en samfundstidning – Katolskt magasin – och ansvarar för både papperstidning (10 nr om året), hemsida och sociala medier.

Jag bor med min familj på en gård mellan Uppsala och Enköping där vi har får, höns och bin. Fritiden tillbringar jag med ideella uppdrag samt med markarbete i hemmet.

Karin Hillerström

Karin Hillerström

Ordinarie ledamot för 1 år - fyllnadsval

I december 2020 fick Janne, min man och livskamrat, diagnosen pankreas cancer, spridd med ett 20-tal metastaser till 7 av leverns 8 segment. Janne hade sökt vård för njurstensanfall och det var vid uppföljande datortomografi som cancern upptäcktes. Utöver njurstensanfallet var Janne en frisk och stark 54-åring utan några som helst symptom på denna allvarliga diagnos.

Palliativ cellgiftsbehandling sattes in i januari 2021 men under sommaruppehållet förvärrades Jannes hälsa mycket snabbt och han somnade in hemma i början av oktober 2021, 10 månader efter sin diagnos.

Drygt 4 månader har nu gått och jag och våra två barn (18 och 20 år) börjar så smått återgå till en ny vardag. Vi är, och har alltid varit, en aktiv familj och jag älskar att vandra i skogen där jag bor, segla i Stockholms vackra skärgård på sommaren och åka skidor på vintern. Naturen ger mig lugn och styrka och hjälper mig att hitta tillbaka till en ny vardag.

Jag är ekonom i botten men även utbildad projektledare. I mitt arbete jobbar jag med styrning och kontrollfrågor på bank, just nu 75% och även jobbet hjälper mig att hitta tillbaka. Under Jannes sjukdomstid fick vi stort stöd av PALEMAs Facebook-grupper, informationsmöte, anhörigträffar och övrig information på deras hemsida.

Genom att engagera mig i PALEMAs styrelse hoppas jag nu kunna bidra till att fler drabbade och anhöriga får detta ovärderliga stöd.

Edgar Müller

Edgar Müller

Suppleant för 1 år - nyval

Jag är elektronikingenjör med specialitet sensorer och mätteknik inom medicinska och industriella applikationer samt har en fil kand i ekonomi och juridik och har varit VD för teknikföretag under ca 30 år.

Sedan 2001 ägnar jag mig åt studier av parapsykologiska fenomen båda experimentellt och teoretiskt med omfattande egen forskning om överlevnadshypotesen, dvs om något av medvetandet kan existera efter den fysiska kroppens död.

Jag är sedan 2002 styrelsesekreterare i Sällskapet för Parapsykologisk Forskning samt i John Björkhems Minnesfond som regelbundet delar ut anslag för vetenskaplig forskning inom parapsykologi.

Jag är född i Ungern och flyttade till Sverige 1957. Jag blev medlem i PALEMA som anhörig eftersom min fru genomgick en Whipple operation sommaren 2021 på grund av pankreascancer.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Fler nyheter:

Pin It on Pinterest