PALEMAs nöjdhetsenkät 2024

Nu är det dags för er alla att göra er röst hörd och tala om hur nöjda ni är med den vård ni erhållit. Enkäten tar cirka 10-15 minuter att genomföra och vi vore tacksamma om ni alla ville svara på den, ju fler svar vi får, ju bättre bild får vi på nöjdheten! Ni som är anhöriga/närstående kan svara på enkäten i den drabbades ställe om denna person inte vill/kan/orkar svara själv. Men observera då att ni måste ha tillräckliga kunskaper om den drabbades sjukdomsresa för att kunna svara på ett korrekt sätt. Eller så kan ni göra det tillsammans med den drabbade.

Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Nu börjar vi med Podcasts

av | 17 juni, 2022 | Om PALEMA

Nu testar vi på PALEMA en ny kanal för att nå ut med vår information till så många som möjligt, nämligen “podcasts” – dvs ljudsändningar via internet. Avsnitt ett kommer ut inom kort!

Podcasts har ju blivit väldigt populära på senaste år, då det ofta är enkelt att lyssna på via företrädesvis sin mobiltelefon. Man kan lyssna när man sitter i kollektivtrafiken, ute på löprundan, i väntrummet på vårdcentralen, i bilköerna, ja i princip överallt!

Detta blir ett komplement till våra övriga kanaler, såsom webbinarier, digitala möten, artiklar, mm.

Det var en av våra aktiva medlemmar, MiaPia Liikanen, som tog initiativet till att starta Podcasts och som också erbjudit sig att ta ansvaret för denna nya kanal, vilket vi är tacksamma för.

Så, MiaPia, varför tyckte du att PALEMA skulle börja med Podcasts?

“Jag tyckte det kunde vara en grej att lyssna och inte behöva läsa så mycket. Är inte en jättestor poddlyssnare själv men tycker det är ett bra koncept. Jag tänkte att det kan vara bra att hänga med i utvecklingen. Det känns som det poddas om precis ALLT, men inte om PALEMAs diagnoser eftersom vi inte hör till de större diagnoserna.”

 

MiaPia Liikanen

MiaPia Liikanen

Vad tycker du är fördelarna med Podcast jämfört med andra kanaler?

“Fördelen kanske är att som jag sa ovan, lyssna och inte behöva läsa och bläddra bland sidor. Men också som jag tänker att vi kan försöka podda om sånt som efterfrågas.”

Du är ju nu vår nya Podcast-ansvarige, vad har du för idéer för framtiden med detta?

“Ja ansvarig, det känns stort, jag trodde ju inte riktigt att det skulle bli så bra respons från styrelsen så det är ju jättekul att det blir podd! Idéerna är ju att jag tänker mycket om allt kring våra diagnoser, prata om undersökningar, behandlingar, forskningsstudier, prata med professionen, patientberättelser, anhörigberättelser mm. Och gärna att lyssnarna kommer med förslag vad de vill höra.”

Vad är din egen koppling till PALEMA?

“Min koppling till PALEMA är att jag har haft en pappa med Matstrupscancer, som tyvärr inte är med oss längre. Men den historien kanske ni kommer få höra någon gång i ett poddavsnitt, det var en ettårig kamp som tyvärr slutade med att han inte finns med oss idag.”

 

Tack, MiaPia, det här kommer att bli en spännande ny kanal för oss på PALEMA att föra ut vår information och våra budskap. Avsnitt ett kommer att komma inom kort!

Om ni inte riktigt vet vad Podcasts är kan ni läsa lite mer här nedan. Det finns mängder av olika sätt att lyssna på avsnitten, det enklaste är på en spelare direkt här på hemsidan, men det finns också olika Pocast-appar att ladda ner till mobilen som bland annat har den fördelen att de laddar ner avsnitten till mobilen så man inte är beroende av internetuppkoppling för att lyssna.

Kontakta podcast@palema.org om ni har funderingar eller problem med hur man lyssnar.

Om podcasts

Podcast (eller poddradio/poddsändning) är ju en metod att publicera – och för lyssnaren att prenumerera på – ljudfiler via internet.

Poddsändningar skiljer sig från andra sätt att tillhandahålla ljudfiler genom att så kallade RSS-flöden används för ändamålet. Därmed laddas filerna ner automatiskt när ett nytt avsnitt publiceras. Poddsändningar beskrivs ibland som beröringspunkten mellan bloggande och vanlig radio.

Med hjälp av särskild programvara (en så kallad poddradioklient), som fungerar som en nyhetsaggregator, kontrolleras prenumerationerna på regelbunden basis och nya publicerade ljudfiler laddas ned automatiskt. När så skett kan man flytta över filerna, eller låta klienten göra det automatiskt, till sin bärbara musikspelare eller liknande.

Det är här “podd”-delen kommer då Ipod var den populäraste mp3-spelare vid begreppets lansering. Poddsändningar kan man ta emot med många bärbara musikspelare eller i en dator med installerad programvara för uppspelning av ljudfiler.

Det vanligaste filformatet som används för poddsändningar är det komprimerade ljudformatet mp3.

Podcast

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Observera att detta inte är ett debattforum, vill du debattera med andra hänvisar vi till våra slutna Facebookgrupper.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Pin It on Pinterest