Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Svara på undersökning om Att söka och köpa mediciner på nätet

av | 2 november, 2022 | Cancer generellt

Folklivsarkivet genomför undersökning om “Att söka och köpa mediciner på nätet”. Undersökningen görs på uppdrag av Cecilia Anderson vid Institutionen för Kulturvetenskaper vid Lunds universitet. Hjälp dem genom att svara på en kort enkät.

Vi är en forskargrupp vid Lunds universitet som vill undersöka på vilket sätt människor i Sverige handlar läkemedel. Eftersom den svenska läkemedelsmarknaden har omreglerats och vården blivit alltmer digital, finns idag flera olika inköpskanaler. Det finns enbart liten kunskap om hur inköp av mediciner sker i Sverige. Vi är därför intresserade av att veta var och hur du köper mediciner. 

Undersökning om att köpa medicin på nätet

Dessutom vill vi att du funderar över vad du skulle göra om du upplevde behov av receptbelagda mediciner som doktorn inte skriver ut. Kanske för att medicinen inte finns tillgänglig på den svenska marknaden eller för att doktorn inte anser den lämplig för dig. Vi vill gärna ha dina synpunkter och ber dig svara på Folklivsarkivets frågelista ”Att söka och köpa mediciner på nätet”.

Undersökningen är godkänd av Etikprövningsmyndigheten och deltagande sker digitalt.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Fahim Ebrahimi, postdoktor, Foto: Gunilla Sonnebring
Forskning, Levercancer

Levercancer och allvarlig leversjukdom vanligare om fettlever finns i familjen

Även familjemedlemmar till personer med metabolt orsakad fettlever har en ökad risk att utveckla levercancer och avlida av leverrelaterade sjukdomar. Detta skulle kunna innebära att även närstående är betjänta av de livsstilsråd som idag endast ges till patienter. Det menar forskare vid Karolinska Institutet som kan visa sambandet i en rikstäckande studie publicerad i Journal of Hepatology.

Fahim Ebrahimi, postdoktor, Foto: Gunilla Sonnebring
Forskning, Levercancer

Levercancer och allvarlig leversjukdom vanligare om fettlever finns i familjen

Även familjemedlemmar till personer med metabolt orsakad fettlever har en ökad risk att utveckla levercancer och avlida av leverrelaterade sjukdomar. Detta skulle kunna innebära att även närstående är betjänta av de livsstilsråd som idag endast ges till patienter. Det menar forskare vid Karolinska Institutet som kan visa sambandet i en rikstäckande studie publicerad i Journal of Hepatology.

Pin It on Pinterest