Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

010 / 146 51 10

Enkät – mest värdefull forskning enligt patienter och närstående

av | 18 januari, 2023 | Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer), Matstrupscancer (Esofaguscancer)

Vill du hjälpa till att göra forskningen som studerar hälsorelaterad livskvalitet efter behandling av cancer i matstrupen eller magsäcken bättre? Svara då på denna enkät!

Forskningsgruppen kirurgisk vårdvetenskap vid Karolinska Institutet studerar hälsorelaterad livskvalitet efter behandling av cancer i matstrupen eller magsäcken. De tror att forskningen blir bättre och mer relevant om den som forskningen berör också är delaktig i vilken forskning som bedrivs. De arbetar sedan tidigare med en forskningspartnergrupp bestående av patienter som genomgått behandling för cancer samt närstående.

Nu vill de utforma ett nytt doktorandprojekt baserat på vilka forskningsfrågor som värdesätts högst av patienter och närstående inom forskningsområdet.

Enkät

Nu ber de dig som patient eller närstående att fylla i nedanstående enkät. Den innehåller frågor om vilken forskning som du tycker är den viktigaste att bedriva för patienter som genomgått behandling för matstrups- eller magsäckscancer och deras närstående och behöver prioriteras.

Enkäten besvaras anonymt och resultat från enkäten kommer endast att redovisas på gruppnivå. Enkäten beräknas ta fem minuter att besvara.

Resultaten kommer utgöra underlaget för en doktorandprojektsansökan med fyra delstudier som representerar de fyra områden som patienter och deras närstående anser skulle vara mest värdefulla och prioriteras i forskningen.

Vill du veta mer om deras forskning hittar du information på hemsidan: https://ki.se/mmk/kirurgisk-vardvetenskap

Har du frågor om projektet är du välkommen att kontakta forskningssjuksköterska Kalle Mälberg på email: Kalle.Malberg@ki.se

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Fler nyheter:

Pressträff 230601
Cancer generellt

Första steg mot en förändrad sjukvård

Den 1 juni höll sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson, energi- och näringsminister samt vice statsminister Ebba Busch och Carina Ståhl Herrstedt, ledamot socialutskottet, en pressträff om hur man tänker sig förändra svensk sjukvård.

Om PALEMA, Övrigt

Mariannes swimrun för PALEMA

Marianne är en av PALEMAs medlemmar som drabbats av Pankreascancer och som för att orka med kampen mot sjukdomen aktiverar sig med bland annat swimruns. Nu i sommar ska hon delta i två sådana.

Vi tackar våra sponsorer för deras oumbärliga stöd!

Weekend Webbexperterna
NMV Group
Wavebox
Jurio partner

Pin It on Pinterest