Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Mariannes swimrun för PALEMA

av | 31 maj, 2023 | Om PALEMA, Övrigt

Marianne är en av PALEMAs medlemmar som drabbats av Pankreascancer och som för att orka med kampen mot sjukdomen aktiverar sig med bland annat swimruns. Nu i sommar ska hon delta i två sådana.

I april 2019 fick hon diagnosen pankreascancer. Hon hade tur att den upptäcktes i ett tidigt skede och kunde opereras snabbt. Dock har det varit en fortsatt kamp mot sjukdomen med behandling med starkaste varianterna av cellgifter som innebar en jobbig period såväl med biverkningar från cellgifterna som den mental biten, men hon kämpade sig igenom denna.

Men hon fick även under en period slåss med försäkringskassan som vi skrev om i en artikel 2021. Idag jobbar hon 90% men lever med “återfall” och är i beroendeställning av vården.

“Utan rätt vård kommer cancern ta över”, säger Marianne, “så jag tränar för att klara av att vara sjuk. Simma/springa är kul!”

Marianna Kinnunen tränar för Swimrun.

Hon fortsätter: “Statistiskt är det cirka 8 % som överlever pankreas i mer än 5 år. Rätt stöd från vården är A och O. Stödet från nära och kära har jag. Även stöd från PALEMA är viktigt av många olika orsaker. Kortfattat: Hitta likasinnade och hitta kunskapskällor av de som jobbar aktivt i föreningen. PALEMA behövs!”

Just nu kan ni ju skänka en slant på hennes insamlingssida till stöd för hennes kommande “Swinruns” och till stöd för PALEMA.

Hon kommer att delta den 10 juni i Grinda Swimrun, samt den 19 augusti i Finnhamn Swimrun.

Vad är swimrun?

Swimrun är en snabbt växande sport som går ut på att springa och simma ett antal sträckor, utan att stanna emellan. Sporten såg sitt ljus 2006 när loppet Ö till ö arrangerades för första gången. I swimrun växlar deltagaren mellan löpning och simning många gånger under ett och samma lopp.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Observera att detta inte är ett debattforum, vill du debattera med andra hänvisar vi till våra slutna Facebookgrupper.

Dela – Mejla – Skriv ut: