Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Enkät om digitala verktyg till patienter med bukspottkörtelcancer

av | 7 juli, 2023 | Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)

Projekt RELEVIUM syftar till att ge patienter med bukspottkörtelcancer digitala verktyg som underlättar kommunikationen mellan patient och läkare och gör det möjligt  att själva hantera sin sjukdom. Nu önskar de svar på en enkät från personer drabbade av denna cancerdiagnos som en del i sitt projekt.

Detta EU-projekt har redan genomfört två fokusgrupper och gjort flera ändringar men har nu bestämt sig för att göra ytterligare undersökningar för att få så mycket värdefull input från patienterna själva som möjligt. Närstående/anhöriga är också välkomna.

Klicka på knappen nedan för att komma till frågefomruläret som är på engelska.

Ni kan också läsa mer om projektet här.

Om projektet

RELEVIUM-projektet är inriktat på att ta itu med de utmaningar som pankreascancer (PDAC) innebär och förbättra livskvaliteten för patienterna. PDAC har den lägsta överlevnadsgraden bland alla cancerformer och orsakar 95 000 dödsfall varje år i EU.

Vårt mål är att minska smärtan och förbättra välbefinnandet hos patienter med avancerad bukspottkörtelcancer genom att fokusera på individanpassad kost, fysisk aktivitet och strategier för smärtlindring vid sidan av kemoterapi. Detta holistiska tillvägagångssätt syftar till att stärka patienterna och göra deras liv mindre betungande under denna utmanande period.

För att uppnå detta använder vi bärbar teknik och AI-drivna hälsotjänster. Våra lösningar samlar in viktiga hälsodata och presenterar dem på en instrumentpanel som är tillgänglig för patienter och läkare. Genom kontinuerlig fjärrövervakning kan vi spåra smärtnivåer, uppskatta muskelmassa, övervaka nutrition och bedöma fysisk aktivitet.

En femcentrerad randomiserad klinisk studie (RELEVIUM-RCT) kommer att utvärdera effekten av de föreslagna personliga vårdplanerna för patienter med avancerad bukspottkörtelcancer. Studien kommer att undersöka deras inverkan på livskvalitet (QoL), kostnadseffektivitet, jämlik hälsa och stressbördan för patientfamiljer. Studieresultaten kommer att ge rekommendationer för att integrera fjärrövervakning och förbättra livskvalitetsresultaten i palliativ vård för avancerad bukspottkörtelcancer.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Observera att detta inte är ett debattforum, vill du debattera med andra hänvisar vi till våra slutna Facebookgrupper.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Årets medlem 2022
Om PALEMA

Nominera årets medlem 2023

I januari kommer Styrelsen att utse årets medlem 2023 och nu har du som är medlem chans att nominera en person som du anser vara värdig mottagare av priset.

Årets medlem 2022
Om PALEMA

Nominera årets medlem 2023

I januari kommer Styrelsen att utse årets medlem 2023 och nu har du som är medlem chans att nominera en person som du anser vara värdig mottagare av priset.

Pin It on Pinterest