Det är slagorden som PurpleStrides lever efter! PurpleStrides är en del av ”Pancreatic Action Network” i USA och är ett av sätten som organisationen samlar in pengar till forskning men också sprider information och skapar stöd for drabbade och anhöriga. I år håller dom i över 50 olika ”PurpleStrides”-evanemang i olika delar av landet. Dessa är allt från mindre ”walks” till större springlopp som är på tid. Idén är då att individer och lag gör insamlingar under deras träning och inför loppet och dessa pengar går sedan till ”Pancreatic Action Network”.

purple_strides_1

Vår mamma/dotter/syster/vän, Fia, blev diagnoserad med pancreascancer hösten 2014. Vi är en familj som lever på två kontinenter, vilket har gjort vår resa ännu lite jobbigare. Yngsta systern, Malin, bor kvar i USA medan mellan systern, Kristina, flyttade tillbaka till Sverige för att hjälpa till. Efter att ha bott i USA i många år där insamling till välgörande ändamål sker mycket mer utbrett och är väldigt vanligt, var det naturligt att börja leta efter ett sätt att hjälpa till och också känna gemenskap med andra drabbade. Malin anmälde sig därför till PurpleStides tillsammans med hennes man, Kevin, och två små barn, Emma och Elin.

Malin & Co började träna för vad som skulle bli Malins första springlopp. Dom var anmälda till ett lopp i Brooklyn, NY, på våren 2015 och laget hette “Fighting4Fia”. Tyvärr blev Fia sämre och hon gick bort i mars 2015. Fruktansvärt tungt och det blev inget lopp när det var planerat. Men Malin ville inte ge upp! Hon ville springa detta lopp för Fia eftersom Fia själv inte kunde. Hon kontaktade organisationen som var väldigt hjälpsamma och ändrade anmälan till Meriden, CT i mitten på juni. Detta innebar en möjlighet för flera i familjen att också vara med, eftersom det nu skulle bli under sommarlovet.

Pin It on Pinterest

Share This