PALEMA’s förre ordförande, Carl Hamilton, har utsetts till SSPACs första hedersledamot. SSPAC (Swedish Study group for PAncreatic Cancer) är en ideell sammanslutning för läkare och forskare med intresse av forskning och utveckling inom området bukspottkörtelcancer och periampullär cancer. 

Carl har varit mycket central i arbetet inom PALEMA och var föreningens ordförande sedan starten 2015 tills förra året. Carls bakgrund till sitt stora engagemang är att han själv 2014 genomgick en Whipples operation, då hans läkarteam trodde och informerade honom om att han hade pankreascancer.

När PAD svaret kom visade det sig dock att det inte vara cancer utan autoimmun pankreatit (typ 1 IgG4-relaterad sjukdom). Carl som i flera månader levt i tron att han var drabbad av en allvarlig cancerform men nu blev ”friskförklarad”, valde att på ett imponerade sätt kanalisera kraft, engagemang, energi och en massa tid på att bygga upp PALEMA. En insats som väl meriterade honom att blir SSPACs allra första hedersledamot.

Carl har sedan tidigare utsetts till hedersmedlem i PALEMA som tack för sitt omfattande arbete!

Läs hela artikeln här (Cancerläkarens e-tidning)

Pin It on Pinterest

Share This