Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

Renoveringsarbete pågår! Just nu jobbar vi med att uppdatera vår hemsida och under arbetet kan det hända att det ser lite rörigt ut, med det kommer att bli bra när det är färdigt! Vi ber om överseende – och har ni något problem med att hitta det ni söker efter, kontakta support@palema.org.

Den 6 mars avtackades PALEMAs ordförande, Carl M Hamilton

av | 7 mars, 2019 | Om PALEMA

Den 6 mars avtackades PALEMAs ordförande, Carl M Hamilton. Carl är föreningens första ordförande och var med och grundade PALEMA.

Carl valdes till ordförande i mars 2015. Han engagerade sig i PALEMA sedan han fått diagnosen pankreascancer 2014 och genomgått jag en radikal whipple-operation. Kort därpå visade det sig att den rätta diagnosen var en form av autoimmun pankreatit och inte cancer.

Carls insatser har varit helt avgörande för föreningens utveckling. Han har bland annat byggt nätverk och förtroende hos professionen och med andra cancer- och patientföreningar.

Vid avtackningen hölls flera fina tal, bland annat av Ralf Segersvärd från Regionalt CancerCentrum (RCC) Stockholm-Gotland, Roger Henricson före detta chef för RCC Stockholm-Gotland, Elena Rangelova, pankreaskirurg och Margareta Haag från Nätverket mot cancer. Cancerfonden skickade hälsningar och PALEMA utsåg Carl till föreningens första hedersmedlem och inrättade en kommande forskningsfond i Carls namn.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Senaste nyheterna:

Precisionsmedicin ställer nya krav på cancervården

Precisionsmedicin ställer nya krav på cancervården

Precisionsmedicinerna är en revolution inom cancervården som samtidigt gör att det krävs ett nytänkande. Vid ett seminarium anordnat av Lif togs flera aspekter av detta upp: Förändrade vårdprogram, nya samarbeten, tillgång till diagnostik, delning av patientdata och ett utökat patientinflytande.

läs mer

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Pin It on Pinterest