Susanne Wennberg är 44 år och bor i Märsta. För några år sedan kom dråpslaget: mamma Berith fick diagnosen obotlig bukspottkörtelcancer och fick veta att hon skulle dö.

“Det var en chock för oss allihop. Mig, pappa Börje och mina syskon Robert och Ingela. Mamma hade så mycket kvar hon ville göra – resa med våra barn och leva pensionärslivet med pappa”.

Det blev ett halvår fyllt av smärta och förtvivlan. Sökande efter second opinion och alternativa behandlingar. Hela familjen blev medlemmar i Palema. De läste allt som fanns att läsa – och om hur prognoserna blir bättre för i stort sett alla cancerformer, utom för dem med bukspottkörtelcancer.

“Tillsammans kläckte vi i familjen iden att göra armband för att sprida kunskap och sätta fokus på behovet av forskning så att dödligheten ska minska. Mamma var med och bestämde budskapet: Fight with Palema, berättar Susanne. Där hjärtat i armbandet fick symbolisera ordet with.”

En månad efter pensioneringen gick Berith bort, och familj och vänner samlades for begravning. Till Beriths minne bad familjen om pengar till Palema. På begravningen köpte många armbanden och det blev en bra slant till Palema.

“Nu har vi pärlat ca 600 armband och Palema säljer dem på sin webbplats. Alla kan göra något för att framtiden ska se ljusare ut för dem som drabbats, och det här är vårt sätt att bidra.”

Text: Ingela Wewertz
Bild: Lukas Wennberg, 8 år

 

 

Pin It on Pinterest

Share This