Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Okategoriserat
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

Idrottsförening på liten ort gör stor skillnad!

av | 27 september, 2019 | Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer), Cancer generellt

När en av ledarna i idrottsföreningen Älghults IF blev diagnoserad med pankreascancer skred man till handling och ordnade en Enkronasmatch där hela överskottet skulle gå till cancerforskning och drabbade. Beskriven som “årets viktigaste fotbollsmatch i kommunen” gjorde ingen besviken när ca 300 personer och härligt väder gjorde det till en riktigt fotbollsfest! Att man dessutom samlade in 43 877:- är helt fantasktiskt och visar stort engagemang från både medlemmar, familjer, vänner och företag.  Älghults IF har generöst beslutat att skänka behållningen till Cancerfonden och Cancerföreningen PALEMA vilket vi är djupt tacksamma för!
Detta är också samma ort som slagit försäljningsrekord för PALEMA’s armband så stort eloge till er alla för otroligt fint engagemang och för att ni påminner oss andra att det inte behöver vara så många för att göra en enorm skillnad och ge många hopp!
Jag kan bara gratulera till ett otroligt initiativ! Älghults IF och alla inblandade visar en otrolig kämparglöd som är imponerande och ett föredöme! Stort TACK för detta och er generösa gåva som kommer göra mycket nytta!” 

Eva Backman, Ordförande i Cancerföreningen PALEMA

.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Fler nyheter:

Mage
Forskning, Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)

Ny avancerad metod vid bekämpning av svår magcancer

STOPGAP är en amerikansk klinisk prövning som använder tre behandlingssätt för avancerade gastriska och gastroesofageala adenocarcinom. Målet är att visa att denna kombinationsterapi är säker och förbättrar patienternas överlevnad. "Den nuvarande standarden för vård av avancerad magcancer är huvudsakligen palliativ", säger onkologen Maheswari Senthil. "Vi tror att detta tillvägagångssätt kommer att ge dessa patienter mycket bättre resultat och överlevnad."

Lever forskning
Forskning, Levercancer, Okategoriserat

4 tekniker för behandling av levercancer

Under de senaste åren har det skett flera framsteg i behandlingen av levercancer. Även om borttagning av levercancer genom kirurgi kan vara en effektiv form av levercancerbehandling för vissa patienter, är den inte lämplig för alla patienter. När forskare fortsätter att upptäcka nya behandlingar har läkare idag fler alternativ att överväga för sina patienter.

Pin It on Pinterest