Nu är det november och Världspankreascancermånaden 2021 har därmed startat. I Sverige får ca 1450 personer diagnosen Pankreascancer varje år. Nu under denna månad vill vi att åtminstone det antalet, helst flera, ska lära sig om symtomen.

Pancreatic Cancer Awareness Month / Världspankreascancermånaden - 2021

Det är inte tillräckligt många människor som känner till symtomen vid pankreascancer, och därför söker de vård alltför sent när de upplever problem.

Faktum är att enligt en undersökning gjord av den engelska organisationen för pankreascancer så framgår det att bara 8 % känner till de vanligaste symtomen för cancerformen.

Pankreas månad symtom

Testa dina kunskaper

Är du osäker på vilka symptomen är? Gör detta korta frågequiz för testa din kunskaper. (länk som öppnas i en egen flik från engelska organisationen)

Kan du redan igen symtomen?

Det är bra! Men sprid gärna denna korta video om symtomen på dina sociala nätverk så att vi kan nå människor som inte känner till symtomen vid pankreascancer.

Genom att dela symtomen så ökar du den extremt viktiga kännedomen, och därmed hjälpa människor till tidigare diagnoser och därmed överlevnad. Stort tack!

Pin It on Pinterest

Share This