Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

Renoveringsarbete pågår! Just nu jobbar vi med att uppdatera vår hemsida och under arbetet kan det hända att det ser lite rörigt ut, med det kommer att bli bra när det är färdigt! Vi ber om överseende – och har ni något problem med att hitta det ni söker efter, kontakta support@palema.org.

Mer pengar till cancervården – men delvis felriktat enligt docent vid KI

av | 21 februari, 2022 | Cancer generellt

Regeringen och SKR satsar 630 miljoner för att skapa en effektivare och mer jämlik cancervård med kortare väntetider. Satsningen gäller fram till och med 2023. Nils Wilking, docent vid Karolinska Institutet, är dock kritisk och tror inte att det kommer att vända utvecklingen.

Nils Wilkings kritik går främst ut på den stora delen av satsningen, 365 miljoner, som går till regionernas arbete med standardiserade vårdförlopp. Den satsningen har hitintills inte bevisat sig som framgångsrik enligt honom, och att den data som finns pekar på motsatsen.

Kritiken mot de standardiserade vårdförloppen och hur de fungerar i Sverige har kommit från många håll, och bland annat Cancerfonden kritiserar hur de självständiga regionerna förhindrar ett effektivt samarbete.

Nils Wilking kräver att de standardiserade vårdförloppen i stället först måste utredas av IVO, för att säkerställa effekterna av det som hitintills har gjorts sedan det infördes 2015.

 

Operationssal

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Senaste nyheterna:

Precisionsmedicin ställer nya krav på cancervården

Precisionsmedicin ställer nya krav på cancervården

Precisionsmedicinerna är en revolution inom cancervården som samtidigt gör att det krävs ett nytänkande. Vid ett seminarium anordnat av Lif togs flera aspekter av detta upp: Förändrade vårdprogram, nya samarbeten, tillgång till diagnostik, delning av patientdata och ett utökat patientinflytande.

läs mer

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Pin It on Pinterest