Nu startar vi en ny, sluten Facebookgrupp specifikt för anhöriga till drabbade, som ju också genomgår en process som kan vara mycket besvärlig att hantera. Att då kunna diskutera med andra anhöriga som befinner sig i liknande situation kan vara till stor hjälp.

Denna grupp är då alltså enbart för den som är anhörig till en drabbad. Man kan gärna också söka kontakt med någon i gruppen som befinner sig i ett liknande skede som man själv är i och sedan fortsätta ett mer privat samtal via messenger om man inte känner sig bekväm med att dela tankar och frågor med hela gruppen.

Vi rekommenderar även att man försöker hålla den anhörige man diskuterar anonym för att så långt det är möjligt skydda dennes integritet.

PALEMA - anhöriga

Skriv då gärna “min anhörige” istället för “min make” eller “min syster” eller liknande.

Rekommendera gärna de ni känner som är anhöriga till någon drabbad av någon av PALEMAs cancerformer att bli medlemmar i den här gruppen, men tänk på att de först måste bli medlemmar i cancerföreningen PALEMA (via den här länken). Medlemskapet är personligt och vi har valt att ha en låg medlemsavgift på 100 kr/år.

Undvik dock att använda “bjud in” funktionen i Facebook, för då får de inte möjlighet att svara på våra frågor och ange sitt medlemsnummer, och då kommer de inte godkännas. Skicka dem istället länken till gruppen.

Klicka på knappen här under för att komma till gruppen där ni kan ansöka om att få gå med i den. OBS! Missa inte att ange ert medlemsnummer, bekräfta att ni är anhörig samt godkänna gruppreglerna för snabb hantering av ansökan.

Observera också att det självklart går utmärkt för dig som anhörig att fortfarande vara medlem i de andra grupperna.

Pin It on Pinterest

Share This