Smycke med mening – Merry Berry

av | 9 juli, 2021 | Övrigt | 0 Kommentarer

I den lilla byn Lannavaara som ligger 14 mil nordost om Kiruna tillverkas smycken som ska ge såväl landsbygden som olika ideella föreningar stöd. Till PALEMA har en av våra medlemmar designat ett vackert smycke som kallas Merry Berry.

Deras hjärta klappar för den svenska landsbygden och ambitionen är att ge fler människor möjlighet att bo och verka i den natursköna norra delen av landet.  Därför tillverkas alla smycken i deras rymliga och välutrustade verkstäder i den lilla byn Lannavaara som ligger 14 mil nordost om Kiruna.

Deras vision är också att våra produkter ska göra gott i andra delar av världen. Därför har de utvecklat ett meningsfullt koncept, där de tillsammans med engagerade designers och deras fantastiska kunder sprider ett positivt budskap om medkänsla som och stöttar och gör nytta där det behövs som bäst.

Merry Berry

En av PALEMAs medlemmar – och nu för tiden även vår ansvarige för vår regionala avdelning PALEMA Norr – Lotta Fjällborg, har designat smycket som ger ett bidrag till PALEMA när det säljs. Hon berättar själv om bakgrunden:

Jag ville binda samman min historia av vart jag känner mig som hemma med min historia och bakgrund som cancerpatient och all kunskap jag skaffat om mat och hälsa.

 

Jag bor och jobbar i Kiruna men jag och min man har en stuga i Lannavaara. Där älskar vi att vara varje ledig stund, helg som lov. I våra omgivningar är det tradition att plocka våra bär som lingon,blåbär och hjortron. De får växa på våra vackra myrar och skogar och med midnattssolens hjälp blir de sprängfyllda med nyttigheter som vi ju alltid vetat om här i norr.

 

Den moderna forskningen visar att det finns något de väljer att kalla som supermat! Att ämnen i dessa bär tycks stärka våra kroppar i kampen mot cancer. Samtidigt har Jenny tillgång till stenar och mineraler i området runt Lannavaara som i kombination med Kristallens gedigna silvererfarenhet blev en fantastiskt kombination.

 

Med tre stenar infattade i silver har jag valt att kalla smycket ”Merry Berry” i rött, blått och orange som ska föreställa lingon, blåbär och hjortron!

Charlotta Fjällborg

Lotta Fjällborg

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Vi tackar våra sponsorer för deras oumbärliga stöd!

Weekend Webbexperterna
NMV Group

Pin It on Pinterest

Share This