Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

Renoveringsarbete pågår! Just nu jobbar vi med att uppdatera vår hemsida och under arbetet kan det hända att det ser lite rörigt ut, med det kommer att bli bra när det är färdigt! Vi ber om överseende – och har ni något problem med att hitta det ni söker efter, kontakta support@palema.org.

Tidig levercancer kan opereras med borttagning genom radiofrekvensbehandling

av | 21 juni, 2022 | Levercancer

En japansk långtidsstudie visar att det inte är någon skillnad för utfallet om kirurgi eller radiofrekvensbehandling används vid tidig behandling av levercancer. Behandling med radiofrekvenser är mera skonsam och skonar omgivande vävnad. Behandlingen minskar ofta även behovet av nedsövning i samband med operation.
Tidigare har borttagning med låga pulser med växelström eller likström använts men den nyare tekniken skadar inte nerver och kan fokuseras bättre.

Det är även ett bra alternativ för patienter som inte vill genomgå kirurgi med de risker som det allmänt innebär. Radiofrekvensbehandling medger också en bra övervakning under själva ingreppet. Det går att följa proceduren med röntgen, CT-scan och ultraljud.

Radio
I studien har forskarna kunnat se hur vare sig totala- och sjukdomsfria överlevnaden har påverkats över tid, i jämförelsen mellan traditionell kirurgi och borttagning med radiofrekvenser.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Senaste nyheterna:

Precisionsmedicin ställer nya krav på cancervården

Precisionsmedicin ställer nya krav på cancervården

Precisionsmedicinerna är en revolution inom cancervården som samtidigt gör att det krävs ett nytänkande. Vid ett seminarium anordnat av Lif togs flera aspekter av detta upp: Förändrade vårdprogram, nya samarbeten, tillgång till diagnostik, delning av patientdata och ett utökat patientinflytande.

läs mer
Nu börjar vi med Podcasts

Nu börjar vi med Podcasts

Nu testar vi på PALEMA en ny kanal för att nå ut med vår information till så många som möjligt, nämligen “podcasts” – dvs ljudsändningar via internet. Avsnitt ett kommer ut inom kort!

läs mer

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Pin It on Pinterest