Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

Renoveringsarbete pågår! Just nu jobbar vi med att uppdatera vår hemsida och under arbetet kan det hända att det ser lite rörigt ut, med det kommer att bli bra när det är färdigt! Vi ber om överseende – och har ni något problem med att hitta det ni söker efter, kontakta support@palema.org.

Världshälsodagen 2020

av | 7 april, 2020 | Övrigt

Idag den 7 april 2020 är det Världshälsodagen och i år är det extra fokus på att fira sjuksköterskor och barnmorskors arbete och för att påminna världsledarna om den kritiska roll de spelar för att hålla världen frisk. Och aldrig har det väl varit tydligare än just nu!

Sjuksköterskor och andra hälso- och sjukvårdspersonal är i framkant när det gäller att behandla COVID-19 med hög kvalitet, respektfull behandling och omsorgsfull vård. De svarar på frågor och ger råd för att bemöta världens oro och i vissa fall samlar de in data för kliniska studier.

Kort sagt – utan sjuksköterskor skulle det inte finnas någon vård!

Vad handlar Världshälsodagen om?

WHO (Världshälsoorganisationen) har utsett 2020 till att vara Sjuksköterskors och Barnmorskors år och för att lyfta fram den aktuella statusen för sjuksköterskor runt om i världen.

WHO och dess partners kommer därför att presentera ett antal rekommendationer för att stärka arbetssituationen för dessa grupper.

Detta kommer att vara avgörande om vi ska uppnå nationella och globala mål relaterade till allmän sjukvård, mödrar och barns hälsa, infektionssjukdomar, icke-smittsamma sjukdomar, mental hälsa, akut beredskap, patientsäkerhet, erbjudande av närvård, och mycket annat.

Ge ditt stöd på Världshälsodagen för att säkerställa att sjuksköterskor och barnmorskor är tillräckligt starka för att säkerställa att alla överallt får den vård de behöver.

Taggarna för World Health Day är:
#Support nurses and midwives
#Covid19


Detta är en översättning från Världshälsoorganisationens sida och där kan ni läsa mer om Världshälsodagen 2020 (på Engelska).

 

Tack till alla!

Även om Världshälsodagen 2020 är fokuserad på Sjuksköterskor och Barnmorskor så är vi just nu såklart mycket tacksamma för ALL vårdpersonal som jobbar och sliter hårt för att hjälpa alla som blivit sjuka i Covid-19. Läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, ambulanspersonal, provtagningspersonal och alla andra som jobbar inom vården!

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Senaste nyheterna:

Precisionsmedicin ställer nya krav på cancervården

Precisionsmedicin ställer nya krav på cancervården

Precisionsmedicinerna är en revolution inom cancervården som samtidigt gör att det krävs ett nytänkande. Vid ett seminarium anordnat av Lif togs flera aspekter av detta upp: Förändrade vårdprogram, nya samarbeten, tillgång till diagnostik, delning av patientdata och ett utökat patientinflytande.

läs mer

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Pin It on Pinterest