Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Okategoriserat
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

Vi efterlyser positiva historier

av | 6 maj, 2022 | Cancer generellt

I samband med att vi bygger om vår hemsida kommer vi att jobba mer med positiva berättelser från folk som drabbats av cancer. Kan det finnas någon positivt undrar ni kanske? Ja – det finns såklart många exempel på drabbade som genomgått lyckade behandlingar och idag lever ett bra liv. Är du en sådan person eller känner du någon?

Även om PALEMAs cancerdiagnoser hör till de sämsta i klassen med en låg 5-årsöverlevnad så finns det såklart en hel del som klarar sig igenom sin cancersjukdom på ett relativt bra sätt och som efteråt kan återgå till en någorlunda normalt liv med bra livskvalitet.

Det är lätt att bara se allt i svart när man får en cancerdiagnos och dessutom ser statistiken på de som överlever efter 5 år, men statistik är ju bara siffror på ett papper. Verkligheten kan ju vara annorlunda!

Därför är det viktigt att försöka tänka positivt och inte ge upp hoppet, och till stöd för det vill vi publicera fler historier som berättar om de som klarat sig bra. Är du en sådan person som kan tänka dig att ställa upp och berätta din historia, eller känner du någon som du tror skulle vara intresserad?

Då vill vi gärna ha kontakt!

Hör av dig till redaktion@palema.org med ett telefonnummer och lämplig tid att ringa, så hör vi av oss!

Never ever give up

Vi har ju redan en sidan med “överlevare” men som ni ser på den är den inte uppdaterad på ett tag, så vi vill gärna fylla på med många fler historier!

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Fler nyheter:

Mage
Forskning, Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)

Ny avancerad metod vid bekämpning av svår magcancer

STOPGAP är en amerikansk klinisk prövning som använder tre behandlingssätt för avancerade gastriska och gastroesofageala adenocarcinom. Målet är att visa att denna kombinationsterapi är säker och förbättrar patienternas överlevnad. "Den nuvarande standarden för vård av avancerad magcancer är huvudsakligen palliativ", säger onkologen Maheswari Senthil. "Vi tror att detta tillvägagångssätt kommer att ge dessa patienter mycket bättre resultat och överlevnad."

Lever forskning
Forskning, Levercancer, Okategoriserat

4 tekniker för behandling av levercancer

Under de senaste åren har det skett flera framsteg i behandlingen av levercancer. Även om borttagning av levercancer genom kirurgi kan vara en effektiv form av levercancerbehandling för vissa patienter, är den inte lämplig för alla patienter. När forskare fortsätter att upptäcka nya behandlingar har läkare idag fler alternativ att överväga för sina patienter.

Pin It on Pinterest