Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

Vill du påverka forskning om matstrups- och magsäckscancer?

av | 23 mars, 2022 | Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer), Matstrupscancer (Esofaguscancer)

Forskningsgruppen Kirurgisk vårdvetenskap vid Karolinska Institutet vill nu utvidga sin forskningspartnergrupp och letar efter nya medlemmar.
Forskningsgruppen Kirurgisk vårdvetenskap, vid Karolinska Institutet, bedriver forskning om hälsorelaterad livskvalitet efter kirurgi på grund av cancer i matstrupe eller magsäck.

För att forskningen ska fokusera på det som är viktigast för patienterna bedriver vi sedan många år ett forskningspartnersamarbete tillsammans med patienter och närstående.

Forskning

Vi träffas personligt eller digitalt 4 gånger per år och diskuterar nya studie-idéer, utbyter erfarenheter eller kommer med förslag på hur forskningen ska komma till gagn för patienterna både inom och utanför vården.

Vi vill nu utvidga vår forskningspartnergrupp och letar efter nya medlemmar. Både patienter som genomgått kirurgi och närstående är välkomna. Är du intresserad att påverka inriktningen på forskningen, har egna studie-idéer eller vill utbyta erfarenheter hoppas vi att du hör av dig till oss.

Anmäl intresse

Om du vill anmäla ditt intresse eller har frågor så kontakta vår forskningssjuksköterska Kalle Mälberg på email: Kalle.Malberg@ki.se.

Läs mer

Önskar du mer information om vår forskning eller forskningspartnersamarbetet så hittar du den på vår hemsida: https://ki.se/mmk/kirurgisk-vardvetenskap.

Karolinska Institutet

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Senaste nyheterna:

Sommartider på PALEMA

Sommartider på PALEMA

Nu är sommaren här och vi hoppas att det kan bli lite avkoppling för er, både drabbade och anhöriga. Vi på kansliet och redaktionen drar ner på verksamheten under en tid, men finns tillgängliga för frågor. Det kan dock ibland dröja lite längre med svar.

läs mer
Precisionsmedicin ställer nya krav på cancervården

Precisionsmedicin ställer nya krav på cancervården

Precisionsmedicinerna är en revolution inom cancervården som samtidigt gör att det krävs ett nytänkande. Vid ett seminarium anordnat av Lif togs flera aspekter av detta upp: Förändrade vårdprogram, nya samarbeten, tillgång till diagnostik, delning av patientdata och ett utökat patientinflytande.

läs mer

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Pin It on Pinterest