Till minne av

Christer “Chrille” Lindgren

Chrille augusti 2015

Christer “Chrille” Lindgren

   16 januari 1957

†   28 november 2020

Stilla, så stilla käre pappa/Christer du nu slumrar.
Borta från sjukdom och strid.
Stor är vår saknad,
men dock vi Dig unnar.
Vila i frid.

Vi vill minnas de soliga dagar.
Då sorg och smärta oss fjärran var.
Vi vill minnas de glädjedagar,
då vi tillsammans var.

I minnet Du lever,
Du finns alltid kvar.
I minnet vi ser Dig,
precis som Du var.

Du är som solen, månen och
stjärnorna – alltid med oss.

Stormen efter att ha förlorat sin dotter i äggstockscancer 2016 hade inte hunnit lägga sig förrän nästa bakslag kom. Christer hade själv fått cancer. Cancer i levern med metastaser i båda höfterna som smärtade honom mer och mer och gjorde det svårt för honom att vara aktiv så som han var van vid. Prognosen var från början inte god men han svarade så bra på behandlingen och blev flyttad till en grupp med bättre prognos, dvs 6 månader – år.

Vårt hopp tändes och stegen från sjukhuset kändes lättare den dagen. Vi tänkte nog alla – detta klarar vi av. Vi har redan varit med om det värsta!

Det är ju tur att man får uppleva dessa dagar emellanåt på ett vis, men på ett annat vis blir bakslagen så mycket hårdare och svåra att acceptera. Bakslagen kom.  Christer fick bland annat gallsten. Ingen bra sak att få när man har levercancer. Allt ställs på ände och osäkerheten härjar fritt med oss alla. Så även cancern i Christers kropp.

Han som alltid håller humöret uppe, får nu inte bara mer smärta utan också otryggheten när all behandling sätts på vänt för att vänta ut gallstenen som man inte vill operera bort. Mot alla odds tar han sig även igenom denna pärs och vi tänker – hur mycket mer skall han orka. Vi kämpar tillsammans för att hålla både humör och modet uppe.

Han vill ju bara leva. Han vill se sin son gift, sitt barnbarn växa upp men orken börjar tryta. Sommaren är varm. Christer som älskar sol och värme och allt det som denna underbara årstid för med sig men nu när han tar cellgifter så får han inte vara i solen och kan heller inte njuta då smärtan tar över mer och mer. Det är som om hela livet lägger sig på vänt… I väntan på…

Vi vet ju egentligen allihop att Christer inte kommer klara detta så länge som vi alla önskar, men med den livsgnistan och kämparandan låter vi oss vaggas in i en förhoppning. För vi vill ju ha Christer kvar- med oss – hos oss. I våra liv. Levande.

Innan sjukdomen slog till var han en aktiv man i sina bästa år. Han tyckte om sport, kläder, mode. Att resa var alltid kul. Gärna till olika städer där han aldrig tidigare varit. När resandet var uteslutet på grund av cancern så fanns det lilla barnbarnet att glädjas åt. Att få gå på DIF-matcher med sin son och sonson. Det vägde upp mycket, men oron fanns hela tiden där som en skugga.

Våren 2020 kom med Covid-19, ett nytt orosmoment att tänka på. Vi hade ju alla fullt upp med cancertankar. Vi höll avstånd men försökte ändå ses för att ta en nypa luft eller bara prata. Sommaren var jobbig men Christer höll humöret uppe och planerade lite för att eventuellt kunna resa någonstans till hösten, men cancern hade tagit nytt grepp och hösten blev tung och smärtsam till dess att han fick somna in med sin hand i sin sons. Tillsammans hela vägen.

Trösten vi har är att smärtan kan inte röra honom längre. Att han har fått ro. Men det är svårt att bortse ifrån att livet inte på något sätt är rättvist.

Därför vill vi säga – Fånga dagen, den går inte i repris.

Vi älskar dig Christer – till månen och tillbaka.

Ge en gåva

Totalt insamlat:

5 000 kr*

Ge en gåva till minne av
Christer “Chrille” Lindgren

Välj önskat belopp eller fyll i valfritt belopp och lägg en beställning.

Då skickas du vidare till webbshoppens varukorg och kassa där du kan ange dina uppgifter och betala

Vill du lämna en hälsning också, går det bra att göra längst ner på den här sidan.

* Beloppet uppdateras manuellt så din gåva kanske inte direkt återspeglas här.

Klicka på bilderna för att se dem i fullstort format.

Hälsningar

7 Kommentarer

 1. Vi saknar dig Chrille, och allt kul och roligt vi haft tillsmmans. Alla roliga gubbkryssningar som vi gjort tillsammans, och ditt glada och positiva humör som alltid smittade av sig till oss andra. Våra minnen av dig kommer alltid bestå,

  Sov i ro Chrille. ❤️

 2. Chrille du fattas mig älskar dig för evigt min älskade lillebror. Din syster Christina

 3. Älskad och saknad. Så tomt! Kristina, Jessica o Marianne.

 4. Tack för alla goda skratt, middagar och äventyr med barnen.

  “Om livet fortsätter efter döden,
  då följer minnen av oss med dem som vandrat in i det ofattbara”.

 5. Saknar dig pappa.. så mycket..

 6. ” Och i trädens kronor viskade vinden från de som hade gått före:

  – Ta hand om jorden.

  – Ta hand om varandra.

  – Ta ansvar, innan det är försent. Så att vi alla kan få leva det liv vi önskar”.

  Livet är här och nu.
  Christer gjorde sitt yttersta för att leva varje dag trots den smärta och ångest han hade utav sin cancer, för att han ville så gärna leva livet.

  Jag minns en levnadsglad, snäll och social kille. En som man gärna umgicks med. Jag kommer sakna dig varje dag. För resten av mitt liv. Tack för att du gav mig två vackra, fantastiska barn. Ta hand om Alexandra. Jag tar hand om Andreas.

  Till månen och tillbaka

 7. “Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag
  och något alldeles oväntat sker.
  Världen förändrar sig varje dag
  men ibland blir den aldrig densamma mer.”
  (Alf Henriksson)

  Vi kommer alltid att minnas Christer, hans värme, vänlighet och humor.

  Anna och P-O

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest