010 / 146 51 10

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)
Stöd & Hopp
Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

Stöd & Hopp

Att drabbas av cancer och speciellt då någon av PALEMAs diagnoser är självklart en omvälvande livshändelse, såväl för dig som är direkt drabbad som för dig som är anhörig.

Om man bara tittar på statistiken, så är prognoserna inte så bra, men man får aldrig glömma bort att en hel del faktiskt klarar sig igenom detta och lever ett gott liv även efter genomgången sjukdom.

Dessutom pågår det mycket intressant forskning inom de olika diagnosområdena som förhoppningsvis kommer att resultera i bättre och effektivare behandlingar i framtiden.

I den här sektionen kommer vi att visa allt stöd som vi på PALEMA kan erbjuda den som är drabbad och även ge lite hopp om framtiden genom att visa ny och intressant forskning, samt visa berättelser om alla de som klarat sig bra igenom sin sjukdom.

Under Stöd & Hopp hittar du följande:

Telefonstöd

Behöver du någon att prata med som är eller har varit i samma situation som du själv är nu? Anmäl dig här så blir du uppringd av en av våra stödpersoner.

Ring PALEMA

Du kan ringa till vårt Kansli alla helgfria vardagar mellan 09.00-10.00 då vi oftast svarar. Men du även ringa andra tider och prata in ett meddelande så ringer vi upp snarast möjligt.

Diskutera på Facebook

Vi har slutna Facebookgrupper för alla medlemmar där man kan diskutera med andra drabbade, i diskussionstrådar eller privat via messenger.

Regionala avdelningar

Ni kan också kontakta ansvarig för din regionala avdelning och se vad det finns för verksamhet i närheten av där du bor.

Dina rättigheter

Här har vi samlat information om vad du som patient (eller anhörig) har för rättigheter och möjligheter inom och utanför den svenska vården.

Bli projektledare

På den här sidan har vi samlat information om stöd och hjälp för att kunna hantera det som är jobbigt runt omkring sjukdomen.

Ordlista och förkortningar

Här finner ni en ordlista med korta förklaringar och en lista med förkortningar som man kan stöta på.

För dig som anhörig

Här finns information som är riktad mer till dig som anhörig till en drabbad.

Mat- och toakort

Har du problem med inte kunna äta normalstora portioner mat eller problem med toalettvanor beroende på din cancersjukdom eller behandling?

Palliativ vård

Vad innebär palliativ vård egentligen? Är verkligen dags att börja planera begravning när man klassas som palliativ?

Nya studier och forskning

Här samlar vi den information (och artiklar) vi har om ny spännande forskning och vad framtiden kan erbjuda.

Överlevare

Här kan ni läsa berättelser från de som genomgått en cancer och klarat sig igenom detta. Och förhoppningsvis lever ett gott liv idag.

woman talking on the phone

Telefonstöd

En av ambitionerna med Cancerföreningen PALEMA är att erbjuda stöd och hjälp genom kontaktverksamhet med patienter och anhöriga/närstående som själva varit/är i samma situation. Vi erbjuder därför  telefonstöd till våra medlemmar, såväl direkt drabbade som indirekt drabbade/anhöriga/närstående.

Viktigt att notera att detta är ideellt och det kan ta några dagar innan någon kontaktar dig.

Beställ uppringning här
Det är valfritt att ange vilken diagnos du vill prata om, men om du anger denna, så kommer vi försöka se till att du att bli uppringd av någon som har erfarenhet av just denna diagnos.
Vi ber om din e-post enbart för att kunna verifiera att du är betalande medlem, och vi lämnar självklart inte ut denna till någon annan. Var noga med att ange den e-post du är registrerad med.
Ange tidpunkter när det passar bäst att bli kontaktad (valfritt)
Om det är något speciellt du önskar prata om, ange gärna detta här (valfritt)
Denna tjänst är enbart för betalande medlemmar.
PALEMA lagrar ovanstående uppgifter som du lämnar för att kunna administrera telefonkontakterna. Uppgifterna kommer endast att behandlas av oss inom föreningen och inte lämnas vidare till någon annan part förutom de du ger oss tillstånd att lämna vidare till. Uppgifterna kommer att behandlas i enlighet med föreningens integritetspolicy här.

Observera!

Detta görs frivilligt och på eget initiativ. De råd, tips och erfarenheter som delas ska aldrig ta platsen för patienters kontakt med vården och rekommendationer från era läkare.

De som ger stöd gör det heller inte på något sätt som representanter för vare sig Cancerföreningen PALEMA eller vården utan som privatpersoner som har varit eller är på något sätt drabbade och som har erfarenheter att dela med sig av. Telefonkontakten kan avslutas när som helst och av vilken anledning som helst.

Tjänsten är endast för betalande medlemmar. Bli medlem här om du inte är det redan. Skulle det bli problem på något sätt så kontakta kansli@palema.org

Ring PALEMA

Du kan ringa till vår kanslitelefon dygnet runt. Vi svarar oftast direkt under de angivna telefontiderna om vi inte sitter upptagna i annat samtal såklart, men då kan du vänte lite i vår växel. Men du även ringa andra tider och prata in ett meddelande så ringer vi upp snarast möjligt!

black rotary dial phone on white surface

Telefonnummer: 010/146 51 10

Aktuella telefontider:

Helgfria vardagar 09.00 - 10.00.

black rotary dial phone on white surface

Diskutera på Facebook

Vi har idag slutna Facebookgrupper som alla medlemmar kan ansöka till. Här kan man diskutera med andra inom respektive område antingen i diskussionstrådar eller privat via messenger.

Observera att ni måste ange ert medlemsnummer samt godkänna gruppens regler för att bli godkända. Info om var ni hittar ert medlemsnummer hittar ni här.

De olika grupperna:

Regionala avdelningar

Vi har 6 regionala avdelningar inom PALEMA som ansvarar för en del av verksamheten.

  • PALEMA Norr
  • PALEMA Mellansverige
  • PALEMA Stockholm-Gotland
  • PALEMA Väst
  • PALEMA Sydost
  • PALEMA Syd

Läs mer om dessa – och till vilken just du hör – på deras sidor.

Pin It on Pinterest