Stöd oss på Cancerföreningen Palema

PALEMA är den första svenska cancerföreningen som ger stöd till dem som fått cancer i övre buken, dvs i pankreas (bukspottkörteln), levern/gallan, magsäcken eller matstrupen.

Behandlingsresultaten av dessa cancerformer har inte utvecklats lika väl som för många andra cancerrelaterade sjukdomar. En förklaring är att ”våra” sjukdomar inte har prioriterats när forskningsanslag har fördelats. En av föreningens uppgifter är att förändra detta! Vi behöver ditt stöd för att kunna förändra detta.

Erfarenheten från andra cancerföreningar visar att en stark och aktiv förening, som bland annat driver opinionsfrågor, leder till förbättrad vård och förbättrade behandlingsresultat inte minst på grund av ökade anslag till forskning.

Föreningens röst och verksamhet ska göra skillnad för direkt och indirekt drabbade och i vården!

Vad kan vi göra för dig?

Svensk cancersjukvård håller hög klass. Likväl finns ett stort behov av en förening som kan driva viktiga patientfrågor gentemot politiker och instutioner som förbättrar vården för oss som patienter och samtidigt ta vara på din och andras erfarenheter och erbjuda verktyg/forum där du eller närstående kan mötas på ett mer personligt plan.

Exempel är:

  • Vi stödjer kontaktverksamhet mellan drabbade och närstående i syfte att dela erfarenheter och stötta dem som är/har varit i samma situation.
  • Vi utbildar stödpersoner som genom sin erfarenhet och kompetens av våra sjukdomar vill stödja andra – individuellt eller i grupper.
  • Vi har flera slutna Facebookgrupper i syfte att underlätta kontakter.
  • Vi ger synpunkter på våra sjukdomars vårdprogram i syfte att lyfta fram patientperspektivet och därmed påverka till en ännu bättre vård.
  • Vi genomför informationsmöten där PALEMAs medlemmar och professionen möts.
  • Vi finns representerade i cancersjukvårdens utvecklingsgrupper som rör våra sjukdomar.
  • Vi erbjuder en hemsida, www.palema.org, med relevanta och aktuella länkar mm.

Vad kan du göra för att ge ditt stöd?

Bli medlem

Ditt medlemskap i föreningen är viktigt eftersom det ger oss legitimitet att påverka sjukvårdens beslutsfattare. Många medlemmar gör oss starkare. Medlemsavgiften är endast 100:- per år.

Bli medlem här

Bli PALEMAvän

Att bli PALEMAvän innebär att du bidrar med 3 500 kronor per år till vår verksamhet och som tack för hjälpen får du utöver vår djupa tacksamhet även ditt namn på PALEMAs hemsidas sponsorsida (om du vill) samt ett tackdiplom från PALEMA.

Bli PALEMAvän här

Ge en gåva

Ge gärna en gåva – stor som liten, allt är lika välkommet. Du kan lämna enkel gåva, minnesgåva i samband med begravning samt anonym gåva.

Ge en gåva här

Skapa en minnessida

Vi erbjuder möjlighet att skapa en personlig minnessida till minne av en avliden med valfri text och bilder. På denna sida har vi även en insamling till förmån för PALEMA. Det är helt kostnadsfritt att få en sådan sida uppsatt.

Läs mer om minnes-sidor

Starta en insamling

Det är väldigt givande och engagerande att genom olika aktiviteter starta insamlingar till verksamheten. Här kan vi hjälpa er administrera detta genom att sätta upp en insamlingssida komplett med gåvofunktion! 

Starta en insamling

Hjälp drabbade

Att sköta vardagen kan vara svårt nog. Laga mat, handla, köra barn, klippa gräset, gå ut med hunden, listan är oändligt lång. Lägg nu till att en person i familjen är svårt sjuk med cancer, och man har en ännu svårare situation. Här kan man anmäla sig att hjälpa drabbade i sitt närområde.

Läs mer om att hjälpa en drabbad

Köp en produkt

Köp en produkt i vår webbshop, så stödjer du samtidigt vår verksamhet samt hjälper till att sprida information om våra cancerformer.

Köp en produkt

För företag

Vill du hjälpa till i kampen mot några av de värsta cancerdiagnoserna? Då kan du bli företagssponsor till Cancerföreningen PALEMA! Det finns flera olika former och nivåer att välja på.

Bli Företagssponsor här

Kommande aktiviteter

aug
19
tor
18:00 Prata med PALEMA – Kommunikation... @ Digitalt möte med Google Meet
Prata med PALEMA – Kommunikation... @ Digitalt möte med Google Meet
aug 19 kl. 18:00 – 19:30
Prata med PALEMA - Kommunikation med vården @ Digitalt möte med Google Meet
NYTT DATUMNytt datum för detta event då det tidigare planerade i juni tyvärr ställdes in med kort varsel pga sjukdom. Om du tidigare hade anmält dig, så måste du ändå anmäla dig igen här nu.[...]
aug
25
ons
17:00 Styrelsemöte
Styrelsemöte
aug 25 kl. 17:00 – 19:00
Styrelsemöten är enbart för styrelseledamöterna samt speciellt inbjudan personer. Den medlem i föreningen som önskar att något ärende tas upp av styrelsen är välkommen att kontakta sekreterare@palema.org minst en vecka före styrelsemötet.Rapporter från styrelsemötena kommer att[...]
okt
14
tor
17:00 Styrelsemöte
Styrelsemöte
okt 14 kl. 17:00 – 19:00
Styrelsemöten är enbart för styrelseledamöterna samt speciellt inbjudan personer. Den medlem i föreningen som önskar att något ärende tas upp av styrelsen är välkommen att kontakta sekreterare@palema.org minst en vecka före styrelsemötet.Rapporter från styrelsemötena kommer att[...]
okt
15
fre
09:00 Konferens om matstrups- och mags... @ Ingenjörshuset
Konferens om matstrups- och mags... @ Ingenjörshuset
okt 15 kl. 09:00 – 17:00
Konferens om matstrups- och magsäckscancer  – vägen framåt - 15 oktober 2021 @ Ingenjörshuset
Anmälan Anmälan skickas till Bengt Holmberg, medinet.holmberg@telia.com senast den 15 september 2021. Meddela också om du har någon matallergi. Kostnad Konferensen är kostnadsfri, inklusive lunch och kaffe. Moderator Moderator för dagen: Erik Blix Preliminärt program[...]

PALEMA på Facebook – öppen sida

PALEMA på Facebook – slutna grupper

För er som behöver stöd eller bara diskutera finns det även ett par slutna grupper:

PALEMA - Pankreas
PALEMA - Magsäck Matstrupe
PALEMA - Lever Galla
PALEMA - Anhöriga

Pin It on Pinterest

Share This