PALEMAs nöjdhetsenkät 2024

Nu är det dags för er alla att göra er röst hörd och tala om hur nöjda ni är med den vård ni erhållit. Enkäten tar cirka 10-15 minuter att genomföra och vi vore tacksamma om ni alla ville svara på den, ju fler svar vi får, ju bättre bild får vi på nöjdheten! Ni som är anhöriga/närstående kan svara på enkäten i den drabbades ställe om denna person inte vill/kan/orkar svara själv. Men observera då att ni måste ha tillräckliga kunskaper om den drabbades sjukdomsresa för att kunna svara på ett korrekt sätt. Eller så kan ni göra det tillsammans med den drabbade.

Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

sticky notes on corkboard

Om att behöva vara projektledare

Den som är sjuk i cancer tvingas många gånger ta på sig rollen som projektledare för sin egen sjukdom, och många anhöriga tar ju också på sig rollen som projektledare för den drabbade och hjälper till i arbetet med hanteringen av vården.

På den här sidan kommer vi att samla information om stöd och hjälp för att kunna hantera det som är jobbigt runt omkring sjukdomen.

Svårt sjuka ska inte behöva styra upp vården

Det är jobbigt nog att leva med en svår diagnos som stjäl all kraft, utan att behöva kontrollera en massa saker som inte fungerar. Tyvärr är det många gånger så i verkligheten, både för patienter och anhöriga. Det är vårdkedjor som inte fungerar där vårdgivare inte kommunicerar med varandra. Och kontinuiteten skadas när det inte finns fasta läkare. Även kontakterna med Försäkringskassan är många gånger bristfälliga. Det finns också många andra klagomål på hur vården sköts.

Det görs försök till förbättringar men mycket återstår ännu. Vi vill med våra artiklar visa på lösningar och problem, så att du som patient och anhörig blir medveten om vad som kan gå fel. Och vad som finns att göra åt det. Innan det eventuellt blir försent. Ett av de bästa sätten att hålla sig uppdaterad är att gå med i våra Facebookgrupper. Där kan du möta många som har gått igenom samma sak och ställa frågor. Sök också gärna i vårt artikelarkiv! Det finns information att hämta där.

PALEMA ordnar med jämna mellanrum anhörigträffar som är digitala. Mötena är till för medlemmar i föreningen, och du kan hitta nya möten på förstasidan palema.org, där de ligger samlade under rubriken “Event”. Dessa möten har fokus på den som står bredvid den cancersjuke. Vi tror att det är viktigt att fokusera på dessa personer också.

Vi har nästan 500 registrerade närstående och anhöriga i föreningen. Det går också att  kan anmäla sig till PALEMAs telefonstöd (information här).  Det finns också externa resurser, exempelvis Cancerrådgivningen och Cancerkompisar.

Artiklar:

Som anhörig drabbas du lika mycket

När sjukvården flyttar hem och anhöriga får mer ansvar

Cancerkompisar ger anhöriga möjlighet att prata med andra i samma situation

Patienter känner sig otrygga i vårdkedjan

Vad är patientlagen?

Cancervård utomlands betald av Försäkringskassan

Det här vill vi – om cancerpatienterna får bestämma

Video: Att vara närstående till någon med cancer

 

Pin It on Pinterest