Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

white candle in a room
  1. Home
  2.  » 
  3. HomeStöd Cancerföreningen Palema
  4.  » 
  5. HomeFör privatpersoner
  6.  » 
  7. HomeGe en minnesgåva
  8.  » Information till begravningsbyråer

Information till begravningsbyråer

Om det finns önskemål om att skänka gåvor till PALEMA till minne av en avliden så är det viktigt att hänvisa till vår funktion för gåvobrev för en snabb och smidig hantering.

Observera att vissa begravningsbyråer använder egna funktioner för minnesgåvor, och då är det såklart upp till begravningsbyrån alternativt anhöriga att bestämma om vilken lösning man ska använda.

Vi har två olika metoder att beställa minnesgåva med gåvobrev:

Automatiskt

Ett automatiskt system där de som skänker får ett gåvobrev i PDF-format direkt med vändande e-post efter att beställningen är lagd och betald.

De kan också välja att vi från PALEMA skickar gåvobrevet med fysisk post till önskad adress. Dock måste det då vara minst 10 dagar till begravningen för att vi ska hinna hantera detta. Om kortare tid, får man välja för egen utskrift. Det går ju också utmärkt att vidarebefordra mejlet med gåvobrevet till någon annan för hjälp med utskrift om man inte har möjligheten själv. Kanske kan ni på begravningsbyrån bistå med detta?

>>> Se den automatiska tjänsten här

Manuellt

Ett manuellt system där de som skänker betalar in direkt till vårt bankgiro eller swish-konto och där vi sedan skapar upp gåvobrevet och skickar det via e-post eller vanlig post. De måste dock fylla i ett formulär med information om vad som ska stå på gåvobrevet och vart det ska skickas.

Denna metod är mest för de som inte är så bekväma med att handla och betala via nätet. Det är också något längre handläggningstid, vi måste ha beställningen minst 7 dagar före önskad leverans om vi skickar via e-post och minst 14 dagar om vi ska skicka med vanlig post.

>>> Se den manuella tjänsten här

Viktigt

För att detta ska fungera är det viktigt att de använder någon av dessa funktioner och inte bara betalar in pengar på vårt konto, för då uppmärksammar vi inte detta förrän månaden efter när vi stämmer av bokföringen och då är det oftast för sent för att skicka gåvobrev till begravningen. Inte sällan är det också svårt för oss att identifiera till vems minne det är då en del inte skriver någon information.

Av den anledningen ber vi er begravningsbyråer att i era annonser hänvisa till vår hemsida där de då kan välja exakt vad som ska stå i gåvobrevet och som sagt då få det skickat till sig direkt via e-post alternativt be att vi skickar det med fysisk post.

Om ni i annonsen anger webbadressen

palema.org/minnesgava

så kommer de direkt till sidan där de kan välja metod. Annars finns det en länk från startsidan också!

Ge en minnesgåva

Har ni några frågor kring detta eller önska kontakt med oss är ni såklart välkomna!

E-post: kansli@palema.org
Kanslitelefon: 010/146 51 10
(Telefontid vardagar 08-11, övriga tider lämna meddelande, så återkommer vi snarast.)

Pin It on Pinterest