PALEMAs nöjdhetsenkät 2024

Nu är det dags för er alla att göra er röst hörd och tala om hur nöjda ni är med den vård ni erhållit. Enkäten tar cirka 10-15 minuter att genomföra och vi vore tacksamma om ni alla ville svara på den, ju fler svar vi får, ju bättre bild får vi på nöjdheten! Ni som är anhöriga/närstående kan svara på enkäten i den drabbades ställe om denna person inte vill/kan/orkar svara själv. Men observera då att ni måste ha tillräckliga kunskaper om den drabbades sjukdomsresa för att kunna svara på ett korrekt sätt. Eller så kan ni göra det tillsammans med den drabbade.

Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Starta en insamling

Det är väldigt givande och engagerande att genom olika aktiviteter starta insamlingar till verksamheten. Här kommer tips på aktiviter/insamlingar som du kan göra för att samla in pengar till PALEMA.

Observera att vi kan hjälpa er administrera detta genom att sätta upp en insamlingssida komplett med gåvofunktion! Klicka på knappen nedan för med information om detta.

Exempel på aktiviteter/insamlingar

Löpning

Även om det inte finns ett speciellt lopp till förmån av pankreascancer i Sverige ännu, kan man anmäla sig till vilket lopp som helst och sedan låta sin familj, vänner och bekanta veta och uppmana dom att sponsra dig. Man kan antingen sponsra ett fast belopp för hela loppet eller om man gör ett långt lopp som är en riktig utmaning, kan man be anhöriga sponsra varje km du klarar av. T.ex. om man springer ett 30km lopp ber man om 10kr per avslutad km. Inkludera gärna information om pankreascancer när du ber om bidrag. Det är alltid bra att försöka sprida mer kunskap och förståelse samtidigt som man samlar in pengar.

Ha gärna på dig något lila när du springer och kanske någon egen text om varför du springer. Man kan lätt skapa sina egna löpartröjor. Det är också kul om man gör det tillsammans i en grupp, dels så syns ni mer och det blir en trevlig gruppaktivigtet. Det går naturligtvis bra med cykling, simning, skidåkning och alla möjliga aktiviteter också.

Aktivitet runt mat och/eller dryck

Man kan planera en tillställning som t.ex. vinprovning eller en temamiddag som “Mexican Fiesta”-kväll eller något säsongsbetonat som glöggeftermiddag eller kräftskiva. De flesta människor gör liknande aktiviteter ändå så nu kan man bara gå ut med information när man bjuder in varför man gör det, kanske i någons minne eller stötta någon som just nu undergår behandling, lite information om pankreascancer och sen kan man ha en låda eller kuvert som folk kan lämna bidrag i under tillställningen, om dom vill.

Bemärkelsedagar

Be nära och kära donera till PALEMA i ditt namn istället för presenter till födelsedag, student, bröllop, årsdag eller liknande.

Fika på jobbet

Bjud på något extra smarrigt till fikat på en fredag på jobbet och be om donationer. Fråga din arbetsgivare, ibland vill dom också vara med och kanske dubblar donationerna som dina medarbetare har samlat in. Man kan till och med göra det till en återkommande aktivitet, kanske första fredagen i månaden eller kvartalet.

Fika/bakförsäljning

Detta kan göras i samband med en annan aktivitet t.ex. barnens sporter, båtupptagning/isättning, städdag på landet etc. Kolla med organisationen först så du inte kolliderar med någon annan.

Temakväll

Om du eller någon du känner har någon speciell kundskap eller något som kan vara roligt att lära ut eller dela med sig av. Det kan vara allt från hur man tränar hunden bättre, arrangera blommor och bakar/dekorerar tårtor till första hjälpen, aktiemarknaden och egendom/skatteplanering. Det kan också vara att någon delar med sig av en fantastisk resa; berättar och visar bilder.

Ungdomsjobb

Ungdomar kan erbjuda sig att kratta löv och skotta snö och pengarna blir donerade.

Brev

Man kan skriva ett brev som beskriver varför man vill samla in pengar och i vems namn eller minne, kanske i samband med någon som gått bort i pankreascancer, födelsedag etc. Skicka till alla kontakter, både personliga och professionella om det är lämpligt. Sätt upp ett mål som du låter alla veta, t.ex 5 000 kr och uppdatera de du kontaktat hur det går.

Golftävling

Anordna en golftävling där man har ett minimumbelopp att vara med, men folk kan också bidra med mer. Man kan ordna tävlingar mellan lag så blir det lite konkurrens både med golf spelet och insamling.

Att tänka på vid insamling

Vid alla insamlingar tänk på;

  • Var tydlig med vart pengarna går och vad syftet är
  • Bidrag är frivilliga och pressa aldrig någon eller sätt dem i en obehaglig situation
  • Ha gärna ett mål som alla vet. Målet kan naturligtvis justeras om det behövs
  • Inkludera de som bidragit i dina framsteg med insamlingen. Då känner de sig delaktiga och kanske sprider informationen till sina kontakter för att hjälpa till
  • Var noga med att TACKA alla som bidrar och hjälper till
  • Var positiv! Det kan vara jobbigt att ordna insamling och ibland går det inte så bra. Kom ihåg varför du gör det och ta nya tag.

Insamlingar digitalt, socialt eller egen sida?

Då vi regelbundet får förfrågningar om att hantera insamlingar till PALEMA, så erbjuder vi nu möjligheten att skapa en egen insamling på vår hemsida med valfri text och bilder där vi också administrerar det hela via vår gåvofunktion i webbshoppen.

Ni kan se en exempelsida R. Observera att sidan kan anpassas efter önskemål.

Fyll i formuläret nedan för att ansöka om en egen insamlingssida komplett med insamling till förmån för PALEMA. Det är helt kostnadsfritt att få en sådan sida uppsatt.

En insamlingssida får ligga kvar så länge som önskas i minst ett år.

Dela lätt på sociala media

När sidan sedan är publicerad är det lätt att dela den på sociala media för att på så sätt sprida insamlingen. Ni skriver bara ett inlägg och lägger in länken till insamlingssidan så visas den där med den huvudbild ni valt. Se exempel här:

Ansök här om en egen sida med en insamling till förmån för PALEMA.

Fyll i formuläret nedan med all efterfrågade information, ni kommer att behöva förbereda en del först, såsom att skapa ett dokument
(helst i word-format) med den text ni önskar ha på sidan, samla ihop bilder som ni önskar visa på sidan, samt om ni vill ha viss
bild-text till varje bild även ett dokument som beskriver detta.

Det är helt kostnadsfritt att få en insamlings-sida med insamling till PALEMA uppsatt här hos oss.

Handläggningstiden från ansökan till färdig sida kan ta 1-2 veckor beroende på arbetsbelastning. Är det brådskande och ni önskar
få upp sidan till ett visst datum, ange det under “annan information” i formuläret nedan.

Har ni frågor innan ni ansöker, kontakta kansli@palema.org

Detta blir själva rubriken och namnet på sidan. Exempelvis "Spring för PALEMA"
Beskriv lite kort vad det är ni vill göra, detta är för PALEMAs information.
Click or drag a file to this area to upload.
Ladda upp dokument med text att publicera på sidan. Rekommenderar word-format. Vänligen granska stavning, grammatik, styckeuppdelning, etc, innan ni skickar det.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 20 files.
Ladda upp bilder till galleriet i .jpg, .jpeg eller .png format av bra kvalitet och tillräckligt stora. Vill ni inte ha något galleri, ladda bara upp en bild som då blir sidans huvudbild.
Ange den bild (filnamn) som skall vara huvudbilden längst upp på sidan samt som även delas i sociala media, visas i sökresultat, etc.
Om detta önskas, vänligen ladda upp ett dokument där ni specificerar bild (filnamn) - text. Om detta ej väljs får varje bild en beskrivning som är samma som insamlingens namn.
Om detta önskas, kopplar vi på möjligheten att lämna kommentarer längst ned på sidan. Vi granskar dessa manuellt innan de publiceras.
Om vi behöver stämma av något med er direkt
Denna tjänst är enbart för betalande medlemmar.
PALEMA lagrar ovanstående uppgifter som du lämnar för att kunna administrera telefonkontakterna. Uppgifterna kommer endast att behandlas av oss inom föreningen och inte lämnas vidare till någon annan part förutom de du ger oss tillstånd att lämna vidare till. Uppgifterna kommer att behandlas i enlighet med föreningens integritetspolicy här.

Pin It on Pinterest