Till minne av

Peter “Löken” Hagel

Till minne av Peter Hagel

Till minne av vår älskade Peter “Löken” Hagel – #petersfight

   20 september 1968

†   9 mars 2020

Innerligt Älskad och Oändligt saknad

Bara 51 år ung fick han, min älskade man, våra barns älskade pappa, älskade sonen, älskade lillebrorsan, svågern, ”morbrorinnan”, kusinen, vännen, arbetskamraten, fiskekompisen, fotbollstränaren, ja, allas vår älskade ”LÖKEN”, den djävligaste diagnosen Bukspottkörtelcancer, spridd till lever och sannolikt lunga.

Varför? Enligt läkarna är det slumpen som avgör vilka som drabbas av denna helvetescancer. De säger också att den är ovanlig bland yngre och att det oftast är 70+ som drabbas, lika många kvinnor som män.

Vi måste få alla att förstå att den drabbar allt fler i yngre ålder. Vi måste belysa denna form av cancer. Vi i vår familj vet redan minst 10 personer som är yngre och som har drabbats. Det är året 2020, året när vi miste vår älskade, älskade man och pappa, Peter ”Löken” Hagel. Det är också året då pandemin Covid 19 lamslog världen.

Många har det tufft, men vi kan inte vänta med att fortsätta kampen så att inte fler ska behöva drabbas av pancreascancer, den tredje dödligaste cancerformen som drabbar ca 1800 personer per år.

Du ska få en liten yttepytteliten inblick i hur det är att få denna diagnos som faktiskt läkarna först diagnostiserade som både magkatarr och magsår i flera år innan en husläkare skickade en remiss till skiktröntgen. Först DÅ upptäcktes Peters bukspottkörtelcancer och då hade den hunnit sprida sig till lever och sannolikt lunga. Då opererar man inte, då finns endast bromsmedicin.

Dödsbesked – Ja, det var som ett dödsbesked som läkaren levererade till en  51 år ung, frisk, stark, positiv, levnadsglad gift trebarnsfar. Familjen var med – tre söner och fru – från dag 1 den 11 juli 2019 när dödsbeskedet levererades rakt på utan krusiduller och inget inlindat i bomull. Det finns bromsmedicin, men den ger bara några månader extra.

Det kändes hårt och brutalt och vi vägrade att ta emot det så. Vi sade att det måste finnas något sätt, de måste ha missat något. Hoppet är ju det sista som överger människan. Det var vi alla överens om och vi hoppades in i det sista att det måste finnas något att göra!

Vi sade att det finns ett liv före denna dag och ett liv efter och efter att vår älskade Peter och Pappa somnade in fridfullt med alla hos sig den 9 mars 2020, så finns det ett liv före och efter till.

Tidigt hittade familjen cancerföreningen PALEMA. Vi spred information, alla ställde upp och stöttade på olika vis bland annat med att köpa PALEMAS LILA armband så hårt att de såldes slut – allt till förmån för att sprida kunskap, sprida så forskningen går framåt, sprida så det blir lika vård för alla i hela Sverige, sprida så det går att bota denna helvetescancer som har så hög dödlighet.

Peter var ju även ledare i idrottsföreningen Älghults IF och där ordnade man en Enkronasmatch och samlade in fantastiska 43 877:- till PALEMA. (Läs om det här)

Peter var den största fightern – därav namnet #petersfight. Vi bad alla som köpte armband att skicka oss foto, sedan skapades ett fotocollage som Peter tittade på när det var tunga stunder. I en av alla de svåra stunderna när Peter tittade på fotocollaget, log han och sade: “Det känns så skönt med allt stöd från alla! Jag måste klara detta!”

Han var alltid stark, envis, ödmjuk och glad, ja ända in i sista andetaget. Han sa en gång: “Jag är inte rädd för att dö, det är inte döden som skrämmer mig, utan jag är bara så jäkla ledsen över att behöva lämna dig och barnen. Jag vill ju vara med er i livet”.

Vi lovade att han alltid kommer att vara med oss i livet och det är han – bara i en annan dimension. Peter ska inte ha lämnat jordelivet förgäves. Vi ska fortsätta #petersfight bland annat genom att fortsätta tillsammans med alla er. Denna cancerform ökar längre ner i åldrarna, så även om du inte känner oss är du välkommen. Du har kanske ingen i din närhet som drabbats – just nu, men…

Det går inte att med ord beskriva den maktlöshet vi alla kände och fortfarande känner. En helvetescancer i ordets rätta bemärkelse. Drygt åtta månader av kämpaglöd för att hitta något som kunde döda helvetescancern med cytostatikabehandlingar, prover och röntgen. Parallellt som livet skulle fortsätta med jobb, vardag, fest, bröllop, ja allt som livet är för oss alla är helt enkelt. Hopp och förtvivlan om vartannat.

Hur konstigt det är kan låta så hade vi så otroligt många ljusa och vackra stunder varje dag – tillsammans i familjen med kärlek, skratt och hopp. Hoppet det fanns – största glädjen bidrog givetvis våra innerligt älskade söner med. De var helt fantastiska och ÄR helt fantastiska. Så unga, så kloka, så trygga, så fantastiska!

Det går inte att beskriva och ingen ska ens kunna känna eller föreställa sig detta och ännu mindre behöva gå igenom detta.

Vid världens vackraste avsked av vår älskade, älskade Peter, Pappan, Mannen fick PALEMA in 42.480 kr i gåvor som familjen ville skulle öronmärkas till forskning, och alla gåvor märktes med  #petersfight. Vi vill här och nu passa på att från djupet av vårt hjärta tacka ALLA som på olika sätt visat och visar sitt deltagande.

Den 8 november 2020 firade våra älskade och fantastiska barn sin Pappa i Nangijala. Det var första Fars dag utan deras älskade pappa i livet. Det slet i mammahjärtat, detta är så orättvist!

För att hedra min älskade man och våra barns älskade Pappa fortsätter kampen för att forskningen och informationen ska fortsätta öka och spridas i högre tempo, ja snabbare än vad helvetescancern kan hänga med i – allt för att undvika att fler ska behöva gå igenom detta förfärliga, som tydligen enligt läkarna är ren och skär slump.

Tyvärr kryper denna cancerform allt längre ner i åldrarna, ändå säger läkarna att det drabbar mest de som är 70 +.

Känner du att DU vill vara med i denna kamp #petersfight, så är alla gåvor lika värdefulla! Inget är för litet – varenda liten enkrona är värdefull och PALEMA har lovat att fylla på i den öronmärkta potten för forskning när du använder insamlingen på den här sidan. Om du betalar på annat sätt – märk inbetalningen med #petersfight.

19 november 2020 är det världspancreascancerdagen – då vill vi måla hela världen lila, tända ljus, bära armband, lila kläder för vår älskade, älskade Pappa-Mannen-Löken.

Vill du också hedra minnet av vår älskade Löken?

Skänk en slant till forskningen – #petersfight

Varmt Tack för ditt stöd/bidrag!

Lev en dag i taget!

Ge en gåva till forskningen!

Totalt insamlat:

46 190 kr*

Ge en gåva till minne av
Peter “Löken” Hagel

Välj önskat belopp eller fyll i valfritt belopp och lägg en beställning.

Då skickas du vidare till webbshoppens varukorg och kassa där du kan ange dina uppgifter och betala

Vill du lämna en hälsning också, går det bra att göra längst ner på den här sidan.

* Beloppet uppdateras manuellt så din gåva kanske inte direkt återspeglas här.

Hedra minnet av vår älskade man och pappa Peter, allas vår “Löken” – samtidigt hjälps vi åt att rädda någon annans liv. Tack för att du stöder #petersfight.

Klicka på bilderna för att se dem i fullstort format.

Hälsningar

8 Kommentarer

  1. Jag tänker ofta på dig och din familj. 🙏💔🙏💜💜💜

  2. Du finns i mitt hjärta, Peter. 🥰

  3. Saknar dig löken! Min morbrorinna som alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta❤️

  4. Saknar peter som vän . Älskade att prata fotboll med honom ! En fin vän man både kunde skoja och prata allvar med ❤

  5. Vi saknar Peter här i byn. Alltid glad och positiv. Hängde på tuten när han körde förbi och vinkade. Fick flera fina men allvarliga pratstunder med honom när vi mötes på morgonpromenaden. Det var som att hundarna förstod att de skulle varva ner och. Skärpa till sig när vi pratade 💜
    Vi tittar upp & du tittar ner.

  6. För alltid i mitt ❤️ Min älskade älskade ❤️man och livskamrat❤️

  7. Finaste Peter, tack för att jag fick lära känna Dig!

  8. Älskade pappa ♥️

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest