Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

350 000 steg för Palema

350000 Den 6 juni går Pia, Maria, Malin och Annika för deras make, far och kusin som just nu kämpar mot cancer. Vi minns också Maria och Malins farmor / Annikas moster som avled i cancer sommaren 2005.

Carola och Ulla går för att stötta kampen mot cancer. De går också för Carolas pappa / Ullas man som hade
cancer för ca 10 år sedan. De vill också hedra Ullas systerson / Carolas kusin som avled i cancer 2020.

Vi kommer tillsammans promenera 350 000 steg för PALEMA den 6 juni. Vi kommer gå från Hofors till Sandviken. (Se karta nedan)

Skänk gärna en gåva via insamlingen på den här sidan, alla bidrag går till PALEMAs arbete.

Ni kan följa oss på instagram @350000stegtillsammansforpalema

 

// Maria, Annika, Carola, Pia, Malin och Ulla.

Planerad rutt

350 000 steg för PALEMA den 6 juni 2021

Dag(ar)

:

Timme(s)

:

Minut(er)

:

Andra(s)

Det är väldigt givande och engagerande att genom olika aktiviteter starta insamlingar till verksamheten. Här kommer tips på aktiviter/insamlingar som du kan göra för att samla in pengar till PALEMA.

Observera att vi kan hjälpa er administrera detta genom att sätta upp en insamlingssida komplett med gåvofunktion! Klicka på knappen nedan för med information om detta.

Exempel på aktiviteter/insamlingar

Löpning

Även om det inte finns ett speciellt lopp till förmån av pankreascancer i Sverige ännu, kan man anmäla sig till vilket lopp som helst och sedan låta sin familj, vänner och bekanta veta och uppmana dom att sponsra dig. Man kan antingen sponsra ett fast belopp för hela loppet eller om man gör ett långt lopp som är en riktig utmaning, kan man be anhöriga sponsra varje km du klarar av. T.ex. om man springer ett 30km lopp ber man om 10kr per avslutad km. Inkludera gärna information om pankreascancer när du ber om bidrag. Det är alltid bra att försöka sprida mer kunskap och förståelse samtidigt som man samlar in pengar.

Ha gärna på dig något lila när du springer och kanske någon egen text om varför du springer. Man kan lätt skapa sina egna löpartröjor. Det är också kul om man gör det tillsammans i en grupp, dels så syns ni mer och det blir en trevlig gruppaktivigtet. Det går naturligtvis bra med cykling, simning, skidåkning och alla möjliga aktiviteter också.

Aktivitet runt mat och/eller dryck

Man kan planera en tillställning som t.ex. vinprovning eller en temamiddag som “Mexican Fiesta”-kväll eller något säsongsbetonat som glöggeftermiddag eller kräftskiva. De flesta människor gör liknande aktiviteter ändå så nu kan man bara gå ut med information när man bjuder in varför man gör det, kanske i någons minne eller stötta någon som just nu undergår behandling, lite information om pankreascancer och sen kan man ha en låda eller kuvert som folk kan lämna bidrag i under tillställningen, om dom vill.

Bemärkelsedagar

Be nära och kära donera till PALEMA i ditt namn istället för presenter till födelsedag, student, bröllop, årsdag eller liknande.

Fika på jobbet

Bjud på något extra smarrigt till fikat på en fredag på jobbet och be om donationer. Fråga din arbetsgivare, ibland vill dom också vara med och kanske dubblar donationerna som dina medarbetare har samlat in. Man kan till och med göra det till en återkommande aktivitet, kanske första fredagen i månaden eller kvartalet.

Fika/bakförsäljning

Detta kan göras i samband med en annan aktivitet t.ex. barnens sporter, båtupptagning/isättning, städdag på landet etc. Kolla med organisationen först så du inte kolliderar med någon annan.

Temakväll

Om du eller någon du känner har någon speciell kundskap eller något som kan vara roligt att lära ut eller dela med sig av. Det kan vara allt från hur man tränar hunden bättre, arrangera blommor och bakar/dekorerar tårtor till första hjälpen, aktiemarknaden och egendom/skatteplanering. Det kan också vara att någon delar med sig av en fantastisk resa; berättar och visar bilder.

Ungdomsjobb

Ungdomar kan erbjuda sig att kratta löv och skotta snö och pengarna blir donerade.

Brev

Man kan skriva ett brev som beskriver varför man vill samla in pengar och i vems namn eller minne, kanske i samband med någon som gått bort i pankreascancer, födelsedag etc. Skicka till alla kontakter, både personliga och professionella om det är lämpligt. Sätt upp ett mål som du låter alla veta, t.ex 5 000 kr och uppdatera de du kontaktat hur det går.

Golftävling

Anordna en golftävling där man har ett minimumbelopp att vara med, men folk kan också bidra med mer. Man kan ordna tävlingar mellan lag så blir det lite konkurrens både med golf spelet och insamling.

Att tänka på vid insamling

Vid alla insamlingar tänk på;

  • Var tydlig med vart pengarna går och vad syftet är
  • Bidrag är frivilliga och pressa aldrig någon eller sätt dem i en obehaglig situation
  • Ha gärna ett mål som alla vet. Målet kan naturligtvis justeras om det behövs
  • Inkludera de som bidragit i dina framsteg med insamlingen. Då känner de sig delaktiga och kanske sprider informationen till sina kontakter för att hjälpa till
  • Var noga med att TACKA alla som bidrar och hjälper till
  • Var positiv! Det kan vara jobbigt att ordna insamling och ibland går det inte så bra. Kom ihåg varför du gör det och ta nya tag.

Lycka till!!

 

PALEMA på Facebook – öppen sida

PALEMA på Facebook – slutna grupper

För er som behöver stöd eller bara diskutera finns det även ett par slutna grupper:

PALEMA - Pankreas
PALEMA - Magsäck Matstrupe
PALEMA - Lever Galla
PALEMA - Anhöriga

Följ på Instagram

Följ tjejernas förberedelser inför eventet den 6 juni på deras Instagramsida @350000stegtillsammansforpalema

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest