Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

PALEMA webbinarium
  1. Home
  2.  » 
  3. HomeWebbinarier
  4.  » Webbinarier – tips för föreläsare / talare

Webbinarier – tips för föreläsare / talare

Checklista för deltagande vid PALEMAs webbinarier

För att du skall få mest ut av ditt deltagande vid våra webbinarier och minska risken för tekniska problem, vänligen följ detta:

Testa i förväg

Gör en test enligt nedan i god tid innan webbinariet så du hinner fixa eventuella problem.

Och tänk på att testa i den miljö som du kommer att vara när webbinariet hålls, det vill säga på samma dator, med samma webbläsare och med samma nätverk!

Test-webbinarium

Om du inte tidigare varit med på något av våra webbinarier som presentatör / talare rekommenderar vi starkt att vi kör ett test-webbinarium i god tid innan det riktiga eventet, så vi kan kontrollera att allt fungerar som det skall och så vi kan visa dig exakt hur du hanterar verktyget.

Kontakta support@palema.org i god tid så kan vi planera detta.

Webbläsare

Se till att du använder en av de rekommenderade webbläsarna:

och se till att du har senaste versionen av respektive webbläsare.

Uppkopplingstest

Gör gärna en uppkopplingstest i förväg, så du ser att din utrustning (webbkamera, mikrofon, högtalare) fungerar. Där kan du också testa ditt nätverk (connectivity test)!

Gör testet här

Viktigt –  Om connectivity test (Det som synd under rubriken “Connectivity” nedan) inte resulterar i ett resultat som syns här nedan inom cirka en minut, så kan du inte kommunicera med systemet och då är det stor risk att du har en brandvägg som spärrar dig. Läs mer om brandvägg nedan!

Tips! Om du surfar via WiFi kan det hjälpa att flytta närmare routern om du har lite dålig uppkoppling, att koppla in datorn med sladd till routern är det allra bästa och rekommenderas starkt om möjligt!

Om något inte fungerar, säkerställ att din webbläsare godkänner de olika elementen. Det är lite olika för olika webbläsare var detta finns, men i Google Chrome klickar man på hänglåset vid sidan av URL:en.

Chrome inställningar

Stäng andra program

Du minskar risken för störningar om du stänger alla andra program / webbläsare / appar på din dator och bara har webbinariet öppet. Detta är extra viktigt för dig som delar bild/ljud/skärm med deltagarna.

Anti-virus program

Ibland kan dessa strula till det. Om ni upplever problem vid testning, prova att stäng av ert anti-virus program och se om det hjälper.

Nätverket

Se till att ingen annan använder ditt nätverk till större ned- eller uppladdningar samtidigt som du medverkar som presentatör vid ett webbinarium. Gäller även streaming-tjänster såsom Netflix eller YouTube.

Brandväggar

I vissa fall kan en brandvägg hindra deltagande i ett webbinarium. Om du använder en standard brandvägg hemma brukar det inte vara något problem, men om du upplever störningar, prova stänga av brandväggen.

Om du är på ett företagsnätverk och det inte fungerar, kan du be din IT-avdelning titta på  följande:

We use dynamic IP addresses, please make sure to whitelist the below domains:
*.tokbox.com
*.opentok.com
*.demio.com

When it comes to the ports used by the Demio streaming service, our recommendations are as follows:

Minimum: we require TCP port 443/8443 to be open. Some firewall/proxy rules only allow for SSL traffic over port 443. You will need to make sure that non-web traffic can also pass over this port.

Better: In addition to the minimum being met, we also recommend that UDP port 3478 is open.

Best: For the best possible experience, we recommend that UDP ports 1025 – 65535 be open.

Cachningsproblem

I vissa lägen, speciellt om man stänger av och sätter på sin webbkamera vid ett flertal tillfällen kan cachningsproblem uppstå vilket man kan minska risken för genom att:

  1. Stänga alla andra webbläsare / flikar
  2. Se till att man har senaste versionen av webbläsaren
  3. Töm webbläsaren på cache och cookies. Info om hur i Chrome
  4. Använd inkognito-läge i webbläsaren.
    Info om hur i chrome

Delta via mobilen

Att delta som presentatör/talare i ett webbinarium via mobilen eller surfplattan är inte möjligt idag.

När det är dags för webbinariet

Du kommer att få ett flertal mail om det webbinarium du är anmäld som presentatör till. Dels kommer det en anmälningsbekräftelse direkt när du har registrerats, sedan kommer det en eller flera påminnelser innan webbinariet.

I samtliga dessa finns det en länk “Anslut dig” till webbinariet. Observera att det är en personlig länk för just dig, så du kan inte dela den till någon annan.

Se bara till att du öppnar länken med någon av de rekommenderade webbläsarna. Skulle du ha en annan webbläsare som standard, så öppnar den ju med denna om du bara klickar på länken i mailet, då får du istället kopiera och klistra in länken i någon av de rekommenderade läsarna.

Det finns också en länk “Lägg till i kalendern” som är bra att använda, då kan ni använda er kalenders påminnelse-funktion också, samt att ni även hittar länken till webbinariet i er kalender då.

Problem?

Om du stöter på problem du inte kan lösa kan du kontakta PALEMA’s support på adressen support@palema.org om det är före webbinariet, dvs om du testar i förväg och något strular.

Om det är precis innan eller under ett webbinarie, prova i första hand att ladda om sidan, alternativt går ur webbinariet och gå in igen med länken ni fick via mail. Detta brukar lösa de flesta problem!

Om inte – prova att kontakta verktygets egna support (skriv då på engelska) på e-post support@demio.com. De har dygnet runt-support och brukar svara snabbt!

Video

Du kan också titta på dessa videos (på engelska).

 

Snabbcheck

Pin It on Pinterest