PALEMAs nöjdhetsenkät 2024

Nu är det dags för er alla att göra er röst hörd och tala om hur nöjda ni är med den vård ni erhållit. Enkäten tar cirka 10-15 minuter att genomföra och vi vore tacksamma om ni alla ville svara på den, ju fler svar vi får, ju bättre bild får vi på nöjdheten! Ni som är anhöriga/närstående kan svara på enkäten i den drabbades ställe om denna person inte vill/kan/orkar svara själv. Men observera då att ni måste ha tillräckliga kunskaper om den drabbades sjukdomsresa för att kunna svara på ett korrekt sätt. Eller så kan ni göra det tillsammans med den drabbade.

Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Vill du bli patientstödjare?

av | 7 september, 2023 | Om PALEMA

När man själv – eller en närstående – precis drabbats av en så pass allvarlig sjukdom som cancer är behöver man stöd och hjälp på många sätt. Att kunna få samtala med och få råd och stöd från någon som är – eller har varit – i samma situation är en viktig tjänst som vi på PALEMA erbjuder våra medlemmar.
Att vara patientstödjare hos oss på PALEMA innebär att man ställer upp och hjälper andra drabbade på olika sätt. Det vanligaste är att man hjälper till och bemannar vår stödtelefon där de som behöver någon att prata med kan beställa uppringning.

Men det kan också vara hjälp med praktiska saker såsom hjälp med kontakt med vården och myndigheter, att läsa och förstå kommunikation och information, eller andra praktiska saker som man kan ha svårt med när man är nydiagnostiserad och möjligen ockå genomgår en tuff behandling och kanske inte har anhöriga eller närstående som kan eller orkar hjälpa till.

Telefonstöd
Vi har ju under några år haft aktiva medlemmar som hjälpt till att bemanna vår stödtelefon, men nu växlar vi upp tjänsten lite och behöver bli några till som hjälper till med detta. Vi kommer att utbilda dig som anmäler intresse, antingen fysiskt på plats i någon lämplig lokal eller digitalt via datorn. Det kommer att finnas olika tillfällen för utbildning.

Vem kan bli patientstödjare?

För att bli Patientstödjare bör du själv ha landat i din – eller din närståendes – sjukdom och kanske inte vara mitt uppe i eller alldeles nyligen genomgått tuffa behandlingar.

Du måste såklart känna att du har tid, ork och framför allt en vilja att prata med och hjälpa andra drabbade – och kunna sätta dig in i och förstå deras situation utan att må dåligt själv.

Hur mycket du vill engagera dig i de du hjälper och vilken typ av hjälp du vill ge bestämmer du själv.

Hur går det till?

Grunden är vår stödtelefon och som Patientstödjare kommer du att få hjälpa till att bemanna den för den eller de diagnoser du själv har eller har haft, alternativt om du är anhörig så har vi en speciell linje för det. Hur ofta och vilka tider du gör detta kommer vi gemensamt överens om.

Om du sedan märker att den eller de du får kontakt med behöver hjälp med mer än att bara prata, kanske med praktiska saker, så bestämmer du själv om du vill göra detta också, eller så anmäler du det till oss, så försöker vi hitta någon annan som vill och har tid och ork.

Får jag något för det?

Vi har tyvärr inte någon möjlighet – inte i dagsläget i alla fall – att erbjuda någon ekonomisk ersättning för att vara Patientstödjare. Men du kommer att få vår djupa tacksamhet och framför allt tacksamhet från de drabbade som du hjälper!

Anmäl intresse här

Om du känner att detta är något för dig, fyll då bara i formuläret här nedan, så återkommer vi till dig telefonledes och diskuterar vidare.

OBSERVERA! Denna anmälan är inte på något sätt bindande utan bara en intresseanmälan, där vi kommer att kontakta dig för att diskutera vidare!
Du kan ange flera diagnoser om du känner att du har kunskap om flera - eller rentav har eller har haft flera själv.
Ange tidpunkter när det passar bäst att bli kontaktad (valfritt)
Om det är något annat du önskar vi ska veta, ange gärna detta här (valfritt)
Du måste vara medlem hos oss för att kunna bli Patientstödjare.
PALEMA lagrar ovanstående uppgifter som du lämnar för att kunna återkomma till dig och om du går vidare till att bli Patientstödjare att administrera tjänsten. Uppgifterna kommer endast att behandlas av oss inom föreningen och inte lämnas vidare till någon annan part förutom de du ger oss tillstånd att lämna vidare till. Uppgifterna kommer att behandlas i enlighet med föreningens integritetspolicy här.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Observera att detta inte är ett debattforum, vill du debattera med andra hänvisar vi till våra slutna Facebookgrupper.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Rehabilitering
Cancer generellt

Stor efterfrågan på information om cancerrehabilitering

För att bättre förstå vad för stöd och informationsmaterial som patienter och närstående önskar kring cancerrehabilitering har RCC i samverkan genomfört en enkätundersökning. Totalt deltog över 500 personer anonymt. Resultaten visar en stor efterfrågan av mer och tydligare information om cancerrehabilitering.

Rehabilitering
Cancer generellt

Stor efterfrågan på information om cancerrehabilitering

För att bättre förstå vad för stöd och informationsmaterial som patienter och närstående önskar kring cancerrehabilitering har RCC i samverkan genomfört en enkätundersökning. Totalt deltog över 500 personer anonymt. Resultaten visar en stor efterfrågan av mer och tydligare information om cancerrehabilitering.

Pin It on Pinterest