PALEMAs nöjdhetsenkät 2024

Nu är det dags för er alla att göra er röst hörd och tala om hur nöjda ni är med den vård ni erhållit. Enkäten tar cirka 10-15 minuter att genomföra och vi vore tacksamma om ni alla ville svara på den, ju fler svar vi får, ju bättre bild får vi på nöjdheten! Ni som är anhöriga/närstående kan svara på enkäten i den drabbades ställe om denna person inte vill/kan/orkar svara själv. Men observera då att ni måste ha tillräckliga kunskaper om den drabbades sjukdomsresa för att kunna svara på ett korrekt sätt. Eller så kan ni göra det tillsammans med den drabbade.

Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

PALEMA webbinarium

Webbinarium: Vårdens skyldigheter gentemot patienten

Observera

Detta var ett event som inte arrangerades av oss på PALEMA utan av Netdoktor.
Ni kan se en inspelad version i efterhand här under.

 

Patientlagen syftar till att stärka patientens ställning inom hälso- och sjukvården, men lagen efterföljs dåligt. Varför är det så? Och vad bör göras för att stärka patientens rättsliga ställning? Delta i webbinarium och ställ frågor till panelen.

Syftet med patientlagen är att stärka patientens ställning i vården, främja patientens integritet, självbestämmande och delaktighet. Det handlar exempelvis om sådant som att man som patient ska få vård inom vårdgarantin, att man ska får vara delaktig i beslut rörande sin vård och behandling och möjlighet att få fasta vårdkontakter.

Flera rapporter och undersökningar visar dock att patientlagen efterföljs dåligt och att hälso- och sjukvården i Sverige inte lever upp till sina skyldigheter gentemot patienten. Brister syns tydligt i områden som tillgänglighet, delaktighet (personcentrering), kontinuitet och samordning.

Varför ser det ut såhär och vad kan man göra för att patientens rättsliga ställning ska stärkas? Och vad kan man som patient och anhörig göra själv för att tillgodose sig de möjligheter som patientlagen erbjuder?
Det här kommer vi diskutera i webbinariet ”Vårdens skyldigheter gentemot patienten” och du är varmt välkommen att delta och ställa frågor direkt till paneldeltagarna.

Paneldeltagare

Ida Nyström, projektledare och utredare Myndigheten för vård- och omsorgsanalys

– Lise Lidbäck, ordförande för patientförbundet Neuro

– Margareta Haag, ordförande för Nätverket mot cancer

– Lilas Ali, sjuksköterska och universitetlektor, GPCC

Fler kommande events

Pin It on Pinterest