Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Know it. Fight it. End it. Wage Hope.

av | 9 september, 2016 | Övrigt

Det är slagorden som PurpleStrides lever efter! PurpleStrides är en del av ”Pancreatic Action Network” i USA och är ett av sätten som organisationen samlar in pengar till forskning men också sprider information och skapar stöd for drabbade och anhöriga. I år håller dom i över 50 olika ”PurpleStrides”-evanemang i olika delar av landet. Dessa är allt från mindre ”walks” till större springlopp som är på tid. Idén är då att individer och lag gör insamlingar under deras träning och inför loppet och dessa pengar går sedan till ”Pancreatic Action Network”.

purple_strides_1

Vår mamma/dotter/syster/vän, Fia, blev diagnoserad med pancreascancer hösten 2014. Vi är en familj som lever på två kontinenter, vilket har gjort vår resa ännu lite jobbigare. Yngsta systern, Malin, bor kvar i USA medan mellan systern, Kristina, flyttade tillbaka till Sverige för att hjälpa till. Efter att ha bott i USA i många år där insamling till välgörande ändamål sker mycket mer utbrett och är väldigt vanligt, var det naturligt att börja leta efter ett sätt att hjälpa till och också känna gemenskap med andra drabbade. Malin anmälde sig därför till PurpleStides tillsammans med hennes man, Kevin, och två små barn, Emma och Elin.

Malin & Co började träna för vad som skulle bli Malins första springlopp. Dom var anmälda till ett lopp i Brooklyn, NY, på våren 2015 och laget hette “Fighting4Fia”. Tyvärr blev Fia sämre och hon gick bort i mars 2015. Fruktansvärt tungt och det blev inget lopp när det var planerat. Men Malin ville inte ge upp! Hon ville springa detta lopp för Fia eftersom Fia själv inte kunde. Hon kontaktade organisationen som var väldigt hjälpsamma och ändrade anmälan till Meriden, CT i mitten på juni. Detta innebar en möjlighet för flera i familjen att också vara med, eftersom det nu skulle bli under sommarlovet.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Fahim Ebrahimi, postdoktor, Foto: Gunilla Sonnebring
Forskning, Levercancer

Levercancer och allvarlig leversjukdom vanligare om fettlever finns i familjen

Även familjemedlemmar till personer med metabolt orsakad fettlever har en ökad risk att utveckla levercancer och avlida av leverrelaterade sjukdomar. Detta skulle kunna innebära att även närstående är betjänta av de livsstilsråd som idag endast ges till patienter. Det menar forskare vid Karolinska Institutet som kan visa sambandet i en rikstäckande studie publicerad i Journal of Hepatology.

Fahim Ebrahimi, postdoktor, Foto: Gunilla Sonnebring
Forskning, Levercancer

Levercancer och allvarlig leversjukdom vanligare om fettlever finns i familjen

Även familjemedlemmar till personer med metabolt orsakad fettlever har en ökad risk att utveckla levercancer och avlida av leverrelaterade sjukdomar. Detta skulle kunna innebära att även närstående är betjänta av de livsstilsråd som idag endast ges till patienter. Det menar forskare vid Karolinska Institutet som kan visa sambandet i en rikstäckande studie publicerad i Journal of Hepatology.

Pin It on Pinterest