Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Ulrika Hallin, f.d. ledamot i PALEMAs styrelse, berättar sin historia.

av | 9 oktober, 2017 | Övrigt

– Min mamma var ett riktigt energiknippe fram tills hon fick diagnosen pancreascancer i augusti 2015. Då förändrades allt. I rask takt följde operation, som gav oss hopp om att få ha henne kvar ett tag till, avslag på cellgifter, ohanterliga smärtor, in och ut på akuten, stora problem med mat och en vårdapparat som mest liknade en fars.
Den 10 december fick vi besked att inget fanns att göra. Cancern hade kommit tillbaka. “Åk hem och var tillsammans så mycket ni kan” var läkarens ord. Jag var hennes enda barn och vi kämpade tillsammans fram tills hon dog den 25 januari 2016. Hon blev 76 år.

Jag läste på om denna fasansfulla sjukdom och lärde mig att vården, forskningen och möjligheterna att behandla är kraftigt eftersatta. Det måste bli ändring på detta. Så, för mamma och för alla andra som drabbats och tyvärr kommer att drabbas, har jag valt att engagera mig i PALEMA.

Om du vill läsa hela min historia så finns den här.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Fahim Ebrahimi, postdoktor, Foto: Gunilla Sonnebring
Forskning, Levercancer

Levercancer och allvarlig leversjukdom vanligare om fettlever finns i familjen

Även familjemedlemmar till personer med metabolt orsakad fettlever har en ökad risk att utveckla levercancer och avlida av leverrelaterade sjukdomar. Detta skulle kunna innebära att även närstående är betjänta av de livsstilsråd som idag endast ges till patienter. Det menar forskare vid Karolinska Institutet som kan visa sambandet i en rikstäckande studie publicerad i Journal of Hepatology.

Fahim Ebrahimi, postdoktor, Foto: Gunilla Sonnebring
Forskning, Levercancer

Levercancer och allvarlig leversjukdom vanligare om fettlever finns i familjen

Även familjemedlemmar till personer med metabolt orsakad fettlever har en ökad risk att utveckla levercancer och avlida av leverrelaterade sjukdomar. Detta skulle kunna innebära att även närstående är betjänta av de livsstilsråd som idag endast ges till patienter. Det menar forskare vid Karolinska Institutet som kan visa sambandet i en rikstäckande studie publicerad i Journal of Hepatology.

Pin It on Pinterest