Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Sonny Frändberg, en 10-årig överlevare

av | 4 maj, 2019 | Om PALEMA

Sonny 10 år

Den 19 februari 2009 opererades Sonny Frändberg för pankreascancer. I år firar han alltså 10 år som överlevare. Sonny var med och grundade PALEMA. Föreningen uppmärksammade hans 10-årsdag vid årsmötet i mars. Här berättar han sin historia.

Elisabet, min fru och jag var på semester i Sydafrika som skulle avslutas med nyårsfirande i Kapstaden. Helt plötsligt övergick min solbränna till att jag började få apelsinfärgad hud.

Gulsot var jag vaccinerad mot, så jag misstänkte någon tropisk sjukdom och eftersom jag dessutom arbetade som konsult och åkte runt om i hela Sverige, var det första jag gjorde när jag kom hem att åka till akuten på Karolinska Sjukhuset i Solna.

Efter en grundlig undersökning fick jag en dryg vecka senare besked om att jag hade cancer i pankreas. Sedan kom de längsta veckor jag någonsin upplevt, men i februari opererades jag på Karolinska Sjukhuset i Huddinge.

Så småningom fick jag även behandling med cytostatika på Radiumhemmet. Detta var den jobbigaste perioden i hela behandlingen för mig.

Många kanske känner igen sig i något liknande, i någon annan form, men eftersom det är över 10 år sedan jag opererades, vill jag berätta.

Elisabet och jag har varit med och skapat PALEMA. Efter att ha suttit i styrelsen i 1 år, arbetar vi nu med stöd- och kontaktgrupper i Stockholm – Gotland regionen och hoppas att vi ska kunna hjälpa till att få igång denna typ av verksamhet på fler i ställen och också i olika former. Vi vet hur mycket dessa grupper betyder för drabbade och anhöriga.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Observera att detta inte är ett debattforum, vill du debattera med andra hänvisar vi till våra slutna Facebookgrupper.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Pin It on Pinterest