Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Carl Hamilton första hedersledamoten i SSPAC

av | 18 mars, 2020 | Övrigt

PALEMA’s förre ordförande, Carl Hamilton, har utsetts till SSPACs första hedersledamot. SSPAC (Swedish Study group for PAncreatic Cancer) är en ideell sammanslutning för läkare och forskare med intresse av forskning och utveckling inom området bukspottkörtelcancer och periampullär cancer. 

Carl har varit mycket central i arbetet inom PALEMA och var föreningens ordförande sedan starten 2015 tills förra året. Carls bakgrund till sitt stora engagemang är att han själv 2014 genomgick en Whipples operation, då hans läkarteam trodde och informerade honom om att han hade pankreascancer.

När PAD svaret kom visade det sig dock att det inte vara cancer utan autoimmun pankreatit (typ 1 IgG4-relaterad sjukdom). Carl som i flera månader levt i tron att han var drabbad av en allvarlig cancerform men nu blev ”friskförklarad”, valde att på ett imponerade sätt kanalisera kraft, engagemang, energi och en massa tid på att bygga upp PALEMA. En insats som väl meriterade honom att blir SSPACs allra första hedersledamot.

Carl har sedan tidigare utsetts till hedersmedlem i PALEMA som tack för sitt omfattande arbete!

Läs hela artikeln här (Cancerläkarens e-tidning)

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Observera att detta inte är ett debattforum, vill du debattera med andra hänvisar vi till våra slutna Facebookgrupper.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Sommar
Om PALEMA

Sommartider hej hej

Nu är sommaren här och vi hoppas att det kan bli lite avkoppling för er, både drabbade och anhöriga. Vi på kansliet och redaktionen drar ner på verksamheten under en tid, men finns tillgängliga för frågor. Det kan dock ibland dröja lite längre med svar.

Sommar
Om PALEMA

Sommartider hej hej

Nu är sommaren här och vi hoppas att det kan bli lite avkoppling för er, både drabbade och anhöriga. Vi på kansliet och redaktionen drar ner på verksamheten under en tid, men finns tillgängliga för frågor. Det kan dock ibland dröja lite längre med svar.

Pin It on Pinterest