Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Corona-information på PALEMA’s hemsida

av | 30 mars, 2020 | Cancer generellt, Övrigt

Många är oroliga för Corona-viruset och hur det kommer att drabba dem, speciellt de som tillhör någon riskgrupp dit de med cancer hör. 

Informationsflödet är massivt och man kan läsa diverse goda råd och fakta på många olika ställen, inte minst i Facebook-flödet.

Det svåra är bara att veta vad som är bra eller mindre bra råd eftersom de flesta som skriver gör det med en självsäker ton och hävdar att de är experter på detta. Förmodligen är det så att det inte finns så många som verkligen är experter på just Corona-viruset och dess påverkan på oss ännu eftersom det är så pass nytt, men det finns såklart många som är bra på virussjukdomar i allmänhet och förhoppningsvis börjar man lära sig mer och mer om just detta virus.

Men det är ju många som gärna vill ha så mycket information som möjligt och av den anledningen försöker vi på PALEMA hålla koll på sådana fakta som i första hand berör de som är drabbade av cancer generellt och någon av “våra” cancersorter i synnerhet. Vi försöker säkerställa att den information vi delar vidare kommer från någorlunda välkända källor, såsom de stora cancerorganisationerna, av oss kända forskare och läkare eller liknande.

Vi har just nu på PALEMA’s startsida en ruta som heter “Corona-information” där vi försöker samla länkar till information som vi tror kan vara av intresse för vår målgrupp. Vi uppdaterar denna fortlöpande.

Om ni ser någon information som ni tror kan vara till glädje för övriga PALEMA-medlemmar och läsare av hemsida, skicka gärna en länk till detta till redaktion@palema.org så tittar vi på det och lägger upp det om vi bedömer det vara intressant och komma från en trovärdig källa.

Av samma anledning ber vi er vara restriktiva med vad ni delar i Facebook-gruppena, stäm gärna av med oss först.

PALEMA’s redaktion

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Vad är genomik och precisionsmedicin?
Cancer generellt, Forskning, Immunterapi

Vad är genomik och precisionsmedicin?

Under de senaste tio åren har det skett en snabb teknikutveckling som lett till att människans hela arvsmassa, ett genom, kan läsas av på mindre än ett dygn och till en bråkdel av kostnaden för det första genomet som analyserades. Detta har möjliggjort att kraftfulla gensekvenseringstekniker nu kan användas i sjukvården.

Fahim Ebrahimi, postdoktor, Foto: Gunilla Sonnebring
Forskning, Levercancer

Levercancer och allvarlig leversjukdom vanligare om fettlever finns i familjen

Även familjemedlemmar till personer med metabolt orsakad fettlever har en ökad risk att utveckla levercancer och avlida av leverrelaterade sjukdomar. Detta skulle kunna innebära att även närstående är betjänta av de livsstilsråd som idag endast ges till patienter. Det menar forskare vid Karolinska Institutet som kan visa sambandet i en rikstäckande studie publicerad i Journal of Hepatology.

Vad är genomik och precisionsmedicin?
Cancer generellt, Forskning, Immunterapi

Vad är genomik och precisionsmedicin?

Under de senaste tio åren har det skett en snabb teknikutveckling som lett till att människans hela arvsmassa, ett genom, kan läsas av på mindre än ett dygn och till en bråkdel av kostnaden för det första genomet som analyserades. Detta har möjliggjort att kraftfulla gensekvenseringstekniker nu kan användas i sjukvården.

Fahim Ebrahimi, postdoktor, Foto: Gunilla Sonnebring
Forskning, Levercancer

Levercancer och allvarlig leversjukdom vanligare om fettlever finns i familjen

Även familjemedlemmar till personer med metabolt orsakad fettlever har en ökad risk att utveckla levercancer och avlida av leverrelaterade sjukdomar. Detta skulle kunna innebära att även närstående är betjänta av de livsstilsråd som idag endast ges till patienter. Det menar forskare vid Karolinska Institutet som kan visa sambandet i en rikstäckande studie publicerad i Journal of Hepatology.

Pin It on Pinterest