010 / 146 51 10

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

Corona-information på PALEMA’s hemsida

av | 30 mars, 2020 | Cancer generellt, Övrigt

Många är oroliga för Corona-viruset och hur det kommer att drabba dem, speciellt de som tillhör någon riskgrupp dit de med cancer hör. 

Informationsflödet är massivt och man kan läsa diverse goda råd och fakta på många olika ställen, inte minst i Facebook-flödet.

Det svåra är bara att veta vad som är bra eller mindre bra råd eftersom de flesta som skriver gör det med en självsäker ton och hävdar att de är experter på detta. Förmodligen är det så att det inte finns så många som verkligen är experter på just Corona-viruset och dess påverkan på oss ännu eftersom det är så pass nytt, men det finns såklart många som är bra på virussjukdomar i allmänhet och förhoppningsvis börjar man lära sig mer och mer om just detta virus.

Men det är ju många som gärna vill ha så mycket information som möjligt och av den anledningen försöker vi på PALEMA hålla koll på sådana fakta som i första hand berör de som är drabbade av cancer generellt och någon av “våra” cancersorter i synnerhet. Vi försöker säkerställa att den information vi delar vidare kommer från någorlunda välkända källor, såsom de stora cancerorganisationerna, av oss kända forskare och läkare eller liknande.

Vi har just nu på PALEMA’s startsida en ruta som heter “Corona-information” där vi försöker samla länkar till information som vi tror kan vara av intresse för vår målgrupp. Vi uppdaterar denna fortlöpande.

Om ni ser någon information som ni tror kan vara till glädje för övriga PALEMA-medlemmar och läsare av hemsida, skicka gärna en länk till detta till redaktion@palema.org så tittar vi på det och lägger upp det om vi bedömer det vara intressant och komma från en trovärdig källa.

Av samma anledning ber vi er vara restriktiva med vad ni delar i Facebook-gruppena, stäm gärna av med oss först.

PALEMA’s redaktion

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Fler nyheter:

Cancer generellt

Susanne pärlar vidare

År 2016 förlorade Susanne Wennberg sin mamma i bukspottkörtelcancer. Tillsammans bestämde familjen då att göra armband för att sprida kunskapen och sätta fokus på behovet av forskning. Till dags dato har de gjort 1184 armband!

Pin It on Pinterest