PALEMAs nöjdhetsenkät 2024

Nu är det dags för er alla att göra er röst hörd och tala om hur nöjda ni är med den vård ni erhållit. Enkäten tar cirka 10-15 minuter att genomföra och vi vore tacksamma om ni alla ville svara på den, ju fler svar vi får, ju bättre bild får vi på nöjdheten! Ni som är anhöriga/närstående kan svara på enkäten i den drabbades ställe om denna person inte vill/kan/orkar svara själv. Men observera då att ni måste ha tillräckliga kunskaper om den drabbades sjukdomsresa för att kunna svara på ett korrekt sätt. Eller så kan ni göra det tillsammans med den drabbade.

Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Världshälsodagen 2020

av | 7 april, 2020 | Övrigt

Idag den 7 april 2020 är det Världshälsodagen och i år är det extra fokus på att fira sjuksköterskor och barnmorskors arbete och för att påminna världsledarna om den kritiska roll de spelar för att hålla världen frisk. Och aldrig har det väl varit tydligare än just nu!

Sjuksköterskor och andra hälso- och sjukvårdspersonal är i framkant när det gäller att behandla COVID-19 med hög kvalitet, respektfull behandling och omsorgsfull vård. De svarar på frågor och ger råd för att bemöta världens oro och i vissa fall samlar de in data för kliniska studier.

Kort sagt – utan sjuksköterskor skulle det inte finnas någon vård!

Vad handlar Världshälsodagen om?

WHO (Världshälsoorganisationen) har utsett 2020 till att vara Sjuksköterskors och Barnmorskors år och för att lyfta fram den aktuella statusen för sjuksköterskor runt om i världen.

WHO och dess partners kommer därför att presentera ett antal rekommendationer för att stärka arbetssituationen för dessa grupper.

Detta kommer att vara avgörande om vi ska uppnå nationella och globala mål relaterade till allmän sjukvård, mödrar och barns hälsa, infektionssjukdomar, icke-smittsamma sjukdomar, mental hälsa, akut beredskap, patientsäkerhet, erbjudande av närvård, och mycket annat.

Ge ditt stöd på Världshälsodagen för att säkerställa att sjuksköterskor och barnmorskor är tillräckligt starka för att säkerställa att alla överallt får den vård de behöver.

Taggarna för World Health Day är:
#Support nurses and midwives
#Covid19


Detta är en översättning från Världshälsoorganisationens sida och där kan ni läsa mer om Världshälsodagen 2020 (på Engelska).

 

Tack till alla!

Även om Världshälsodagen 2020 är fokuserad på Sjuksköterskor och Barnmorskor så är vi just nu såklart mycket tacksamma för ALL vårdpersonal som jobbar och sliter hårt för att hjälpa alla som blivit sjuka i Covid-19. Läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, ambulanspersonal, provtagningspersonal och alla andra som jobbar inom vården!

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Observera att detta inte är ett debattforum, vill du debattera med andra hänvisar vi till våra slutna Facebookgrupper.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Film - Hjälp oss göra PALEMA mer känt
Om PALEMA

Hjälp oss göra PALEMA mer känt

Vi vill gärna att fler ska veta vad Cancerföreningen PALEMA är och även veta mer om de cancerdiagnoser vi arbetar med. I den här korta filmen på 10 minuter pratar vi om detta och hur just DU på ett enkelt sätt kan hjälpa oss!

Never give up
Cancer generellt

Vill du berätta din historia?

Är du en överlevare och skulle kunna tänka dig att berätta din historia? Trots den dåliga statistiken får vi aldrig glömma att det är en hel del som faktiskt genomgått lyckade behandlingar och idag lever ett bra liv.

Film - Hjälp oss göra PALEMA mer känt
Om PALEMA

Hjälp oss göra PALEMA mer känt

Vi vill gärna att fler ska veta vad Cancerföreningen PALEMA är och även veta mer om de cancerdiagnoser vi arbetar med. I den här korta filmen på 10 minuter pratar vi om detta och hur just DU på ett enkelt sätt kan hjälpa oss!

Never give up
Cancer generellt

Vill du berätta din historia?

Är du en överlevare och skulle kunna tänka dig att berätta din historia? Trots den dåliga statistiken får vi aldrig glömma att det är en hel del som faktiskt genomgått lyckade behandlingar och idag lever ett bra liv.

Pin It on Pinterest