010 / 146 51 10

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

European Liver Patients’ Association

av | 30 oktober, 2020 | Levercancer

ELPA är en europeisk organisation för de som drabbats av någon leversjukdom, däribland levercancer. De verkar vara väldigt aktiva på sociala media och firar dessutom 15 år i år.

ELPA: s mål är att främja intressen hos personer med leversjukdom och särskilt att belysa problemets storlek, att öka medvetenhet, att jobba förebyggande för att ta itu med den låga profilen för leversjukdom jämfört med andra sjukdomsområden, att dela erfarenheter av framgångsrika initiativ samt att arbeta med professionella organisationer som EASL och även med EU för att säkerställa att behandling och vård är likvärdig med högsta standard över hela Europa.

ELPA

ELPA grundades utifrån en önskan bland europeiska leverpatientgrupper att dela med sig av sina erfarenheter av de ofta mycket olika tillvägagångssätt som har använts i olika länder.

I juni 2004 träffades 13 patientgrupper från tio länder i Europa och Medelhavsområdet för att skapa föreningen. ELPA lanserades formellt i Paris den 14 april 2005 under den årliga konferensen för European Association for the Study of the Liver (EASL) och har nu 28 medlemmar från 23 länder.

ELPAs vision är att alla leverpatienter diagnostiseras i tid, behandlas med respekt och har lika tillgång till bästa möjliga vård – oavsett ursprung, livsstil och leversjukdom. Vårt yttersta mål är en värld utan leversjukdomar.

ELPAs värderingar är Jämställdhet – Respekt för mångfald – Patientdrivande – Engagemang – Öppenhet.

Läs mer på deras hemsida. Där hittar ni även länkar till deras sociala media om ni vill följa dem.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Fler nyheter:

Cancer generellt

Susanne pärlar vidare

År 2016 förlorade Susanne Wennberg sin mamma i bukspottkörtelcancer. Tillsammans bestämde familjen då att göra armband för att sprida kunskapen och sätta fokus på behovet av forskning. Till dags dato har de gjort 1184 armband!

Ystad lasarett
Cancer generellt

Bra bemötande i Ystad

Vi får ju tyvärr höra en del mindre bra historier om den svenska sjukvården, men vi får aldrig glömma att i väldigt många fall fungerar det bra. Här är en sådan positiv berättelse från PALEMAs medlem Pontus Myrén.

Pin It on Pinterest