010 / 146 51 10

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

Dagen efter de 100.000 stegen

av | 14 april, 2021 | Om PALEMA

Igår den 13 april så gick Niklas Lindblad Hegenius en liten lätt promenad på 100.000 steg för att samla in pengar till PALEMA. Trots en smärtande häl så genomförde han hela promenaden!

Han startade klockan 04.00 på morgonen och gick i mål strax efter 22.00 på kvällen med bara några få pauser för att äta och få lite massage.

Han hade planerat en rutt som skulle ta honom tillbaka till startpunkten i Hyllie, men när han hade gått mellan 60-70.000 steg så började han få rejält ont i en häl och beslöt sig för att avsluta promenaden på gräs där det inte gjorde lika ont att gå som på asfalt.

Därför fick han planera om rutten och de sista timmarna vandrande han runt, runt på gräsmattorna vid Ribbans kallbadhus.

100 000 steg

Han hade också en hel del personer som gick med honom på olika delar av promenaden vilket han uppskattade mycket. Vi från PALEMA var med honom en stund på eftermiddagen samt tog vi emot honom i mörkret när han gick i mål. Ni kan se lite bilder samt ett par videointervjuer med honom från gårdagen här nedan.

Sen var vi ju också tvungna att kolla med honom hur det är idag!

Hej Niklas, hur mår du idag?

 

Jo tack, bra. Jag är mest trött i fötterna. I morse var det lite svårt att komma i gång, jag gick mest och hasade runt här hemma. Har fått vila lite extra under dagen också, men på det stora hela mår jag bra.

 

På tal om fötter, hur mår hälen?

 

Den är bättre tack, det var klar skillnad att gå i gräs jämfört med att gå på asfalt, så den gör inte så ont längre. Men det var helt klart rätt beslut att avsluta på gräs enbart, annars hade jag nog inte klarat av det hela.

 

Du hade ju också lite folk som gick med dig i olika omgångar?

 

Ja precis, det var otroligt roligt och stöttande – och jag måste då speciellt nämna Ann som gick med mig hela vägen från starten i Hyllie ner till Falsterbo. Mycket strongt!

 

Har du hunnit läsa alla meddelanden du fick under dagen igår?

 

Ja, jag började faktiskt lite i går kväll redan och det var många, många hälsningar jag fick. Jag är mycket tacksam för alla som hörde av sig. En del berättade om sina egna erfarenheter såväl som drabbade som anhöriga till de som drabbats och hur de uppskattade det jag gjorde. Detta värmde mycket och motiverade mig att kämpa på när det var som jobbigast! Så tack till alla dessa!

 

Du fick ju en fråga från en reporter om du tänkte göra detta till ett årligt event?

 

Jag själv kommer inte att gå 100.000 steg på en och samma dag något mer, nej. En gång fick räcka! Det skulle möjligen vara om någon ville arrangera ett event där vi är flera som hjälps åt att gemensamt gå 100.000 steg eller något liknande.

 

Känner du dig ändå nöjd med det hela?

 

Ja absolut. Det var som sagt mycket jobbigt, men jag är ändå glad att jag gjorde det.

 

Ge en gåva!

Totalt insamlat:

600 kr

Ge en gåva till stöd för PALEMA

Välj önskat belopp eller fyll i valfritt belopp och lägg en beställning.

Då skickas du vidare till webbshoppens varukorg och kassa där du kan ange dina uppgifter och betala

?Om du kryssar i denna kommer vi inte att meddela ditt namn till den som organiserat insamlingen

* Beloppet uppdateras manuellt så din gåva kanske inte direkt återspeglas där.

Vi på PALEMA vill såklart också tacka Niklas för att han gjorde denna enorma prestation och samlade in pengar till vår verksamhet! TACK!!

Han önskar också att insamlingen skall vara öppen ett tag till om det skulle finnas några fler som skulle vilja skänka en slant för hans prestation. Vilket man då kan göra här intill.

 

Lite bilder från dagen

(Klicka på dem för att se dem större)

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Fler nyheter:

Pengar
Cancer generellt

Om försäkringar vid allvarlig sjukdom

Försäkringar är kanske inte det första man funderar över när man drabbats av en allvarlig sjukdom och pengar är självklart inte allt. Men att behöva oroa sig för ekonomin samtidigt som man kämpar mot sjukdomen är givetvis inte så kul.

Kraftens hus Stockholm flyttar in
Cancer generellt

Invigningen av Kraftens hus Stockholm

Nu öppnar Kraftens hus Stockholm i och de håller invigning under tre dagar med start den 28 mars med en officiell invigning. Den andra dagen 29 mars vänder sig särskilt till cancerberörda och den tredje 30 mars särskilt till vårdpersonal.

Om PALEMA

Hjälp oss dela ut broschyrer

Det är alltför många drabbade av våra cancerdiagnoser som inte känner till att vi finns. Vi vill såklart nå alla drabbade för att kunna ge råd, stöd och information. Vill du hjälpa oss nå ut till fler?

Pin It on Pinterest