PALEMAs nöjdhetsenkät 2024

Nu är det dags för er alla att göra er röst hörd och tala om hur nöjda ni är med den vård ni erhållit. Enkäten tar cirka 10-15 minuter att genomföra och vi vore tacksamma om ni alla ville svara på den, ju fler svar vi får, ju bättre bild får vi på nöjdheten! Ni som är anhöriga/närstående kan svara på enkäten i den drabbades ställe om denna person inte vill/kan/orkar svara själv. Men observera då att ni måste ha tillräckliga kunskaper om den drabbades sjukdomsresa för att kunna svara på ett korrekt sätt. Eller så kan ni göra det tillsammans med den drabbade.

Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Mats har lämnat oss

av | 13 september, 2021 | Om PALEMA

Det är med stor sorg och bestörtning som vi idag tog emot beskedet att vår kassör Mats Johansson har lämnat oss. Han somnade in stilla i sitt hem i fredags med sin fru vid sin sida.

Mats tog uppdraget som kassör och styrelseledamot i föreningen i år och började genast jobba aktivt med olika uppgifter trots att han hade sin sjukdom och inte alltid mådde så bra. Utöver styrelse- och kassörsuppdraget jobbade han även som projektansvarig.

Han hade mycket idéer och förslag och var under den relativt korta tid han jobbade med oss en stor tillgång för PALEMA inte bara för hans kompetens utan även för hans positiva syn och glada humör.

Mats diagnostiserades med pankreascancer i september 2019 endast ett par veckor efter första kontakten med primärvården och genomgick en operation som dock avbröts på grund av konstaterade levermetastaser. Han överlämnades till onkologin och deltog sedan i en immunterapistudie där han fick bra resultat med regression av primärtumör och metastaser.

Under sommaren blev han dock sämre och fick återigen dålig prognos för överlevnad, men jobbade för att bli stark nog att kunna delta i en ny studie för spridd cancer i ett senare skede. Han höll hoppet uppe om att återigen kunna vända den negativa utvecklingen, ett hopp som han hade in i det sista.

Mats bortgång är en smärtsam påminnelse för oss alla om allvaret i våra sjukdomar och vikten av att ta vara på varje dag som vi har. Det är samtidigt en stark motivation att kämpa ännu hårdare för att kunna hitta nya vägar att bekämpa cancern och i förlängningen att kunna hindra den att utvecklas helt och hållet.

Tack Mats för den tid vi fick ha tillsammans med dig.

Självklart går våra tankar också till hans närmaste anhöriga.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Observera att detta inte är ett debattforum, vill du debattera med andra hänvisar vi till våra slutna Facebookgrupper.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Film - Hjälp oss göra PALEMA mer känt
Om PALEMA

Hjälp oss göra PALEMA mer känt

Vi vill gärna att fler ska veta vad Cancerföreningen PALEMA är och även veta mer om de cancerdiagnoser vi arbetar med. I den här korta filmen på 10 minuter pratar vi om detta och hur just DU på ett enkelt sätt kan hjälpa oss!

Never give up
Cancer generellt

Vill du berätta din historia?

Är du en överlevare och skulle kunna tänka dig att berätta din historia? Trots den dåliga statistiken får vi aldrig glömma att det är en hel del som faktiskt genomgått lyckade behandlingar och idag lever ett bra liv.

Film - Hjälp oss göra PALEMA mer känt
Om PALEMA

Hjälp oss göra PALEMA mer känt

Vi vill gärna att fler ska veta vad Cancerföreningen PALEMA är och även veta mer om de cancerdiagnoser vi arbetar med. I den här korta filmen på 10 minuter pratar vi om detta och hur just DU på ett enkelt sätt kan hjälpa oss!

Never give up
Cancer generellt

Vill du berätta din historia?

Är du en överlevare och skulle kunna tänka dig att berätta din historia? Trots den dåliga statistiken får vi aldrig glömma att det är en hel del som faktiskt genomgått lyckade behandlingar och idag lever ett bra liv.

Pin It on Pinterest