Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Allergimedicin förbättrar överlevnad i flera cancersjukdomar

av | 10 januari, 2022 | Cancer generellt

Sedan tidigare har allergimediciner visat sig ge en ökad överlevnad för bröstcancer och malignt melanom. Nu har även andra cancerformer studerats, där cancer i magsäck, bukspottkörtel och levercancer är bland de som visar bra resultat för ökad överlevnad.

Ett forskarlag från Lunds universitet har gjort en studie där de såg en förbättrad överlevnad när det gäller ett flertal cancersjukdomar. Forskarna tror även att vissa allergimediciner kan användas i samband med immunterapier för ännu bättre effekt.

Förbättra överlevnaden avsevärt

Antihistaminerna är antiinflammatoriska och det var därför forskarna började undersöka allergimedicinerna som potentiella cancerläkemedel. Eftersom det är känt att uppkomsten av cancer har många likheter med en inflammatorisk process. Nu går de vidare för att bekräfta resultaten i experimentella studier. 

Allergimedicin förbättrar överlevnad i flera cancersjukdomar
Ildikó Fritz, biträdande forskare i studien säger: ”…det viktigaste i nuläget är att randomiserade kliniska prövningar initieras, då Desloratadin är ett säkert, billigt och befintligt preparat som potentiellt kan förbättra överlevnaden avsevärt i ett antal mycket dödliga tumörsjukdomar.”

Läs mer

Observera

Denna information har – av naturliga skäl – varit mycket intressant för de som är drabbade. Vi planerar att följa upp den med mer detaljerad information inom kort. Men tills vidare vill vi påpeka att om man själv vill prova med allergimedicin är det viktigt att först stämma av med sin behandlande läkare så att detta inte på något sätt kolliderar med eventuella pågående behandlingar, eller att läkaren på något sätt skulle bedöma att det inte är bra!
Detta gäller all typ av medicin men även kosttillskott och liknande.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Observera att detta inte är ett debattforum, vill du debattera med andra hänvisar vi till våra slutna Facebookgrupper.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Pin It on Pinterest