010 / 146 51 10

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

Vill du påverka forskning om matstrups- och magsäckscancer?

av | 23 mars, 2022 | Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer), Matstrupscancer (Esofaguscancer)

Forskningsgruppen Kirurgisk vårdvetenskap vid Karolinska Institutet vill nu utvidga sin forskningspartnergrupp och letar efter nya medlemmar.
Forskningsgruppen Kirurgisk vårdvetenskap, vid Karolinska Institutet, bedriver forskning om hälsorelaterad livskvalitet efter kirurgi på grund av cancer i matstrupe eller magsäck.

För att forskningen ska fokusera på det som är viktigast för patienterna bedriver vi sedan många år ett forskningspartnersamarbete tillsammans med patienter och närstående.

Forskning

Vi träffas personligt eller digitalt 4 gånger per år och diskuterar nya studie-idéer, utbyter erfarenheter eller kommer med förslag på hur forskningen ska komma till gagn för patienterna både inom och utanför vården.

Vi vill nu utvidga vår forskningspartnergrupp och letar efter nya medlemmar. Både patienter som genomgått kirurgi och närstående är välkomna. Är du intresserad att påverka inriktningen på forskningen, har egna studie-idéer eller vill utbyta erfarenheter hoppas vi att du hör av dig till oss.

Anmäl intresse

Om du vill anmäla ditt intresse eller har frågor så kontakta vår forskningssjuksköterska Kalle Mälberg på email: Kalle.Malberg@ki.se.

Läs mer

Önskar du mer information om vår forskning eller forskningspartnersamarbetet så hittar du den på vår hemsida: https://ki.se/mmk/kirurgisk-vardvetenskap.

Karolinska Institutet

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Fler nyheter:

Cancer generellt

Susanne pärlar vidare

År 2016 förlorade Susanne Wennberg sin mamma i bukspottkörtelcancer. Tillsammans bestämde familjen då att göra armband för att sprida kunskapen och sätta fokus på behovet av forskning. Till dags dato har de gjort 1184 armband!

Pin It on Pinterest