Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Vi efterlyser positiva historier

av | 6 maj, 2022 | Cancer generellt

I samband med att vi bygger om vår hemsida kommer vi att jobba mer med positiva berättelser från folk som drabbats av cancer. Kan det finnas någon positivt undrar ni kanske? Ja – det finns såklart många exempel på drabbade som genomgått lyckade behandlingar och idag lever ett bra liv. Är du en sådan person eller känner du någon?

Även om PALEMAs cancerdiagnoser hör till de sämsta i klassen med en låg 5-årsöverlevnad så finns det såklart en hel del som klarar sig igenom sin cancersjukdom på ett relativt bra sätt och som efteråt kan återgå till en någorlunda normalt liv med bra livskvalitet.

Det är lätt att bara se allt i svart när man får en cancerdiagnos och dessutom ser statistiken på de som överlever efter 5 år, men statistik är ju bara siffror på ett papper. Verkligheten kan ju vara annorlunda!

Därför är det viktigt att försöka tänka positivt och inte ge upp hoppet, och till stöd för det vill vi publicera fler historier som berättar om de som klarat sig bra. Är du en sådan person som kan tänka dig att ställa upp och berätta din historia, eller känner du någon som du tror skulle vara intresserad?

Då vill vi gärna ha kontakt!

Hör av dig till redaktion@palema.org med ett telefonnummer och lämplig tid att ringa, så hör vi av oss!

Never ever give up

Vi har ju redan en sidan med “överlevare” men som ni ser på den är den inte uppdaterad på ett tag, så vi vill gärna fylla på med många fler historier!

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Fahim Ebrahimi, postdoktor, Foto: Gunilla Sonnebring
Forskning, Levercancer

Levercancer och allvarlig leversjukdom vanligare om fettlever finns i familjen

Även familjemedlemmar till personer med metabolt orsakad fettlever har en ökad risk att utveckla levercancer och avlida av leverrelaterade sjukdomar. Detta skulle kunna innebära att även närstående är betjänta av de livsstilsråd som idag endast ges till patienter. Det menar forskare vid Karolinska Institutet som kan visa sambandet i en rikstäckande studie publicerad i Journal of Hepatology.

Fahim Ebrahimi, postdoktor, Foto: Gunilla Sonnebring
Forskning, Levercancer

Levercancer och allvarlig leversjukdom vanligare om fettlever finns i familjen

Även familjemedlemmar till personer med metabolt orsakad fettlever har en ökad risk att utveckla levercancer och avlida av leverrelaterade sjukdomar. Detta skulle kunna innebära att även närstående är betjänta av de livsstilsråd som idag endast ges till patienter. Det menar forskare vid Karolinska Institutet som kan visa sambandet i en rikstäckande studie publicerad i Journal of Hepatology.

Pin It on Pinterest