010 / 146 51 10

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

Eva och Angelica i DICE’s Patientrådgivningskommitté

av | 10 juni, 2022 | Om PALEMA

Vår ordförande Eva Backman och vår mycket aktive medlem Angelica Selander sitter nu med i den europeiska cancerorganisationen Digestive Cancer Europes (DICE) patientrådgivningskommitté.

Digestive Cancers Europe (DiCE) är en europeisk paraplyorganisation för en stor grupp medlemsorganisationer som representerar patienter med matsmältningscancer – bland annat PALEMAs cancerdiagnoser.

Deras uppdrag är att jobbar för tidig diagnos och minskad dödlighet i dessa cancerformer och att öka den totala överlevnaden och livskvaliteten.

PALEMA blev medlem i DICE i höstas.

Nu har såväl vår ordförande Eva Backman som vår medlem Angelica Selander, som båda på olika sätt kämpar för de som drabbats av våra cancerdiagnoser, blivit invalda i DICE’s patientrådgivningskommitté.

Eva & Angelica

Eva & Angelica

Eva är ju ordförande i PALEMA och arbetar på heltid med att hjälpa och stötta de drabbade och med PALEMAs organisation, och verksamhet och Angelica arbetar på egen hand med att hjälpa och guida hundratals drabbade som kontaktat henne efter att ha sett på TV och läst i media om hennes egen kamp.

Att dessa båda aktiva personer nu sitter med i denna kommitté och därmed har möjlighet att hjälpa till med kampen mot cancern inte bara i Sverige utan i hela Europa är mycket bra!

Ni kan läsa mer om vad Eva skrivit bland annat i våra nyhetsbrev där hon i varje nummer skriver om sitt och PALEMAs arbete.

Samt kan ni läsa mer om Angelicas historia i denna artikel från i våras samt se hennes medverkan i TV4 här.

Digestive Cancers Europe

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Fler nyheter:

Pengar
Cancer generellt

Om försäkringar vid allvarlig sjukdom

Försäkringar är kanske inte det första man funderar över när man drabbats av en allvarlig sjukdom och pengar är självklart inte allt. Men att behöva oroa sig för ekonomin samtidigt som man kämpar mot sjukdomen är givetvis inte så kul.

Kraftens hus Stockholm flyttar in
Cancer generellt

Invigningen av Kraftens hus Stockholm

Nu öppnar Kraftens hus Stockholm i och de håller invigning under tre dagar med start den 28 mars med en officiell invigning. Den andra dagen 29 mars vänder sig särskilt till cancerberörda och den tredje 30 mars särskilt till vårdpersonal.

Om PALEMA

Hjälp oss dela ut broschyrer

Det är alltför många drabbade av våra cancerdiagnoser som inte känner till att vi finns. Vi vill såklart nå alla drabbade för att kunna ge råd, stöd och information. Vill du hjälpa oss nå ut till fler?

Pin It on Pinterest