010 / 146 51 10

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

Hudvård- och makeupkurser för kvinnor med cancer

av | 17 oktober, 2022 | Cancer generellt

Projektet Look Good Feel Better (LGFB) erbjuder kvinnor, som behandlas för cancer, kostnadsfria kurser om hudvård och makeup. I Sverige har verksamheten varit igång sedan 2003 och är ett humanitärt program som drivs av branschorganisationen Kosmetik- och hygienföretagen och ledande kosmetikföretag. Fler än 18 000 kvinnor har deltagit i kurserna sedan starten i mars 2003.
LGFB hjälper cancersjuka kvinnor att bekämpa utseenderelaterade problem, som uppstår i samband med olika typer av behandlingar. Målsättningen med verksamheten är att ge cancersjuka kvinnor ökat självförtroende och större välbefinnande i en svår livssituation. Det finns fler än 100 makeupkonsulenter som jobbar i projektet, och de är märkesneutrala i sitt arbete.
Hudvård- och makeupkurser för kvinnor med cancer
Företag inom branschen donerar ca 30 000 produkter varje år som går in i deltagarnas necessär.
Det finns många glada vittnesmål om vad kurserna har betytt för deltagarna, och det har även gällt gemenskapen med andra drabbade. Det finns en stor mängd kurstillfällen utspridda över landet.
Kurserna är endast öppna för de som behandlas polikliniskt. Det hålls även digitala kurser vid efterfrågan.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Fler nyheter:

Pengar
Cancer generellt

Om försäkringar vid allvarlig sjukdom

Försäkringar är kanske inte det första man funderar över när man drabbats av en allvarlig sjukdom och pengar är självklart inte allt. Men att behöva oroa sig för ekonomin samtidigt som man kämpar mot sjukdomen är givetvis inte så kul.

Kraftens hus Stockholm flyttar in
Cancer generellt

Invigningen av Kraftens hus Stockholm

Nu öppnar Kraftens hus Stockholm i och de håller invigning under tre dagar med start den 28 mars med en officiell invigning. Den andra dagen 29 mars vänder sig särskilt till cancerberörda och den tredje 30 mars särskilt till vårdpersonal.

Om PALEMA

Hjälp oss dela ut broschyrer

Det är alltför många drabbade av våra cancerdiagnoser som inte känner till att vi finns. Vi vill såklart nå alla drabbade för att kunna ge råd, stöd och information. Vill du hjälpa oss nå ut till fler?

Pin It on Pinterest