Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Nu är vi över 1000 medlemmar

av | 12 januari, 2023 | Om PALEMA

Vi hade ju som målsättning att bli ettusen medlemmar under 2022, vi lyckades nästan. Den 2 januari 2023 kom medlem nummer 1000. Men det är såklart med blandade känslor vi växer.
De flesta föreningar firar nog när de uppnår vissa milstolpar i sin verksamhet men det känner inte vi riktigt att vi kan göra. För varje ny medlem betyder ju troligen att någon har drabbats av en av våra cancerdiagnoser. Antingen medlemmen själv, eller en närstående. Ett fåtal blir förvisso medlemmar som stödjande eller så tillhör de professionen.

Men vi vill ändå uppmärksamma det. Vi lever ju tyvärr i den verkligheten att våra cancerdiagnoser finns och att folk drabbas av dem. Då är det viktigt att vi är en stark förening som kan arbeta för de drabbades intressen, hjälpa dem i deras situation samt arbeta för en bättre framtid. Att då vara många medlemmar är viktigt, för ju fler vi är, ju mer kan vi höras och påverka!

1000 medlemmar
Så även om vi inte firar det så är det ändå en milstolpe för oss som förening och vi hoppas såklart kunna växa ännu mera för att på så sätt kunna arbeta ännu mer för de drabbade, nu och i framtiden. Målsättningen för 2023 är 1300 medlemmar och ni får gärna hjälpa oss att uppnå det genom att sprida information om oss och vår verksamhet i era nätverk.

Och om du inte är medlem ännu – välkommen att bli det. Du behöver som sagt inte vara drabbad utan det går bra att vara stödjande medlem.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Fahim Ebrahimi, postdoktor, Foto: Gunilla Sonnebring
Forskning, Levercancer

Levercancer och allvarlig leversjukdom vanligare om fettlever finns i familjen

Även familjemedlemmar till personer med metabolt orsakad fettlever har en ökad risk att utveckla levercancer och avlida av leverrelaterade sjukdomar. Detta skulle kunna innebära att även närstående är betjänta av de livsstilsråd som idag endast ges till patienter. Det menar forskare vid Karolinska Institutet som kan visa sambandet i en rikstäckande studie publicerad i Journal of Hepatology.

Fahim Ebrahimi, postdoktor, Foto: Gunilla Sonnebring
Forskning, Levercancer

Levercancer och allvarlig leversjukdom vanligare om fettlever finns i familjen

Även familjemedlemmar till personer med metabolt orsakad fettlever har en ökad risk att utveckla levercancer och avlida av leverrelaterade sjukdomar. Detta skulle kunna innebära att även närstående är betjänta av de livsstilsråd som idag endast ges till patienter. Det menar forskare vid Karolinska Institutet som kan visa sambandet i en rikstäckande studie publicerad i Journal of Hepatology.

Pin It on Pinterest