Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Bra bemötande i Ystad

av | 15 mars, 2023 | Cancer generellt

Vi får ju tyvärr höra en del mindre bra historier om den svenska sjukvården, men vi får aldrig glömma att i väldigt många fall fungerar det bra. Här är en sådan positiv berättelse från PALEMAs medlem Pontus Myrén.

“Jag går ju regelbundet hos cytostatika-avdelningen i Ystad. Där får man alltid ett varmt och vårdande bemötande.

När jag ringer utanför telefontiderna ringer min kontaktsjuksköterska i regel upp inom några timmar med svar på mina frågor. Samtliga i personalstyrkan verkar sätta en ära i att vara hyfsat insatta i varandras patienters situation. Givetvis vet alla vad man heter. Min kontaktsjuksköterska har järnkoll på min journal.

Goda råd och tips delas alltid och vid behandlingstillfällena är omsorgen på en bra nivå, och med det menar jag att man läser av patienten. Behövs mer prat och ”själavård” eller kanske bara lite småprat?

Ystad lasarett

Ystad lasarett

Det är alltid ostressat där men samtidigt otroligt effektivt.

När jag nyligen var där för en blodtransfusion bad jag dom också ta mina prover på remiss. Inga problem. Medan jag fick mitt blod gick min sköterska igenom provsvaren och ringde min läkare i Lund för råd om nästa steg. Han ville ha en CT gjord. Efter en halvtimme kom en kirurgläkare upp till avdelningen och pratade med mig. Man ville se så att jag inte hade någon inre blödning. Så fort transfusionen var klar gick jag ner till röntgen, väntade i två minuter och gjorde min CT.

Pontus Myrén

Pontus Myrén

Tillbaka på avdelningen kom kirurgläkaren åter med gott besked efter att ha analyserat bilderna. Imorgon kommer min sköterska rekommendera min läkare att ringa mig för att resonera om nästa steg.

Jag har ju inget att jämföra med men det känns väldigt bra. Jag är också nöjd med mitt läkarteam i Lund/Malmö som jag fick kontakt med tidigt när jag inte var nöjd med min första onkolog.

Bland annat har jag strålbehandlats för min gallgångscancer, något som inte görs ännu, men han ”såg en väg” och ville testa. Med min diagnos var det inget att snacka om.

Viktigt att man viktar behandlingen mot det kurativa om det finns nya öppningar. Under den palliativa behandlingen måste nya rön få ta plats!”

// Pontus Myrén

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Observera att detta inte är ett debattforum, vill du debattera med andra hänvisar vi till våra slutna Facebookgrupper.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Pin It on Pinterest